Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Συρία: Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Χαλέπι
Νέες συγκρούσεις μαίνονταν χθες κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού και πολλές αεροπορικές βάσεις των περιχώρων, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας εισέρχεται στο δεύτερο χρόνο μιας φονικής αναταραχής.Κοντά στη Δαμασκό, ένας αξιωματικός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς σκοτώθηκε σε μάχες εναντίον των ανταρτών, ανέφερε εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων."Σφοδρές μάχες ξέσπασαν την αυγή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού και στην αεροπορική βάση Ναϊράμπ", ανέφερε το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών. Συμπλοκές σημειώθηκαν επίσης στη συνοικία Σουλεϊμάνε αλ-Χάλαμπι. Μάχες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουαϊρίς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία.Η μάχη του Χαλεπιού ξεκίνησε ακριβώς πριν από ένα χρόνο με μια σημαντική επίθεση των ανταρτών εναντίον της πόλης. Έπειτα από μήνες καταστρεπτικών μαχών, οι αντάρτες και οι δυνάμεις του καθεστώτος βρίσκονται σε αδιέξοδο, σε μια πόλη κατακερματισμένη σε ζώνες που ελέγχονται είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.Οι αντάρτες "δεν κατάφεραν το σκοπό τους που ήταν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εμπορικής πρωτεύουσας της Συρίας", υπογραμμίζει στη χθεσινή έκδοσή της η εφημερίδα Al-Watan που πρόσκειται στην εξουσία. Οι αντάρτες προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο των αεροδρομίων του Χαλεπιού με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν το καθεστώς από το να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές.Το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού είναι κλειστό από τον Ιανουάριο και οι μάχες έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη, το ιστορικό κέντρο της οποίας έχει χαρακτηριστεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από την Unesco. Ένα μέρος της παλιάς πόλης ισοπεδώθηκε από πυρκαγιά στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 και ο μιναρές και το τέμενος των Ομεϊάδων καταστράφηκε, ενώ το τέμενος του 18ου αιώνα υπέστη μεγάλες ζημιές έπειτα από μήνες μαχών.Στη βορειοανατολική περιφέρεια της Δαμασκού, "σε μάχες στην Άντρα σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν. Η Άντρα είναι ένα σημείο πρόσβασης στην πλατεία των Αββασιδών, ένας τομέας-κλειδί που επλήγη από πολλές επιθέσεις των ανταρτών τους τελευταίους μήνες.Σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ο στρατός "συνέλαβε πολλούς τρομοκράτες του Μετώπου Αλ-Νόσρα, μερικοί από τους οποίους είναι ξένοι", δυτικά της Άντρα, καθώς προσπαθούσαν να μεταβούν στην ανατολική Γούτα, προπύργιο των ανταρτών στην περιφέρεια της Δαμασκού.Το Σάββατο, τουλάχιστον 109 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας, σύμφωνα με την καθημερινή καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου, το οποίο υπολογίζει σε περισσότερους από 100.000 τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των 28 μηνών του πολέμου στη Συρία.

Συρία: Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Χαλέπι

Νέες συγκρούσεις μαίνονταν χθες κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού και πολλές αεροπορικές βάσεις των περιχώρων, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας εισέρχεται στο δεύτερο χρόνο μιας φονικής αναταραχής.

Κοντά στη Δαμασκό, ένας αξιωματικός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς σκοτώθηκε σε μάχες εναντίον των ανταρτών, ανέφερε εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σφοδρές μάχες ξέσπασαν την αυγή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού και στην αεροπορική βάση Ναϊράμπ», ανέφερε το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών. Συμπλοκές σημειώθηκαν επίσης στη συνοικία Σουλεϊμάνε αλ-Χάλαμπι.

Μάχες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουαϊρίς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία.

Η μάχη του Χαλεπιού ξεκίνησε ακριβώς πριν από ένα χρόνο με μια σημαντική επίθεση των ανταρτών εναντίον της πόλης. Έπειτα από μήνες καταστρεπτικών μαχών, οι αντάρτες και οι δυνάμεις του καθεστώτος βρίσκονται σε αδιέξοδο, σε μια πόλη κατακερματισμένη σε ζώνες που ελέγχονται είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Οι αντάρτες «δεν κατάφεραν το σκοπό τους που ήταν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εμπορικής πρωτεύουσας της Συρίας», υπογραμμίζει στη χθεσινή έκδοσή της η εφημερίδα Al-Watan που πρόσκειται στην εξουσία.

Οι αντάρτες προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο των αεροδρομίων του Χαλεπιού με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν το καθεστώς από το να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού είναι κλειστό από τον Ιανουάριο και οι μάχες έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη, το ιστορικό κέντρο της οποίας έχει χαρακτηριστεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από την Unesco.

Ένα μέρος της παλιάς πόλης ισοπεδώθηκε από πυρκαγιά στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 και ο μιναρές και το τέμενος των Ομεϊάδων καταστράφηκε, ενώ το τέμενος του 18ου αιώνα υπέστη μεγάλες ζημιές έπειτα από μήνες μαχών.

Στη βορειοανατολική περιφέρεια της Δαμασκού, «σε μάχες στην Άντρα σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν. Η Άντρα είναι ένα σημείο πρόσβασης στην πλατεία των Αββασιδών, ένας τομέας-κλειδί που επλήγη από πολλές επιθέσεις των ανταρτών τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ο στρατός «συνέλαβε πολλούς τρομοκράτες του Μετώπου Αλ-Νόσρα, μερικοί από τους οποίους είναι ξένοι», δυτικά της Άντρα, καθώς προσπαθούσαν να μεταβούν στην ανατολική Γούτα, προπύργιο των ανταρτών στην περιφέρεια της Δαμασκού.

Το Σάββατο, τουλάχιστον 109 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας, σύμφωνα με την καθημερινή καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου, το οποίο υπολογίζει σε περισσότερους από 100.000 τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των 28 μηνών του πολέμου στη Συρία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X