Αίγυπτος: Έξι νεκροί από νέες επιθέσεις στο Σινά

Έξι Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν και 11 άλλοι τραυματίστηκαν, σε διάφορες επιθέσεις από ομάδες ισλαμιστών, στη χερσόνησο του Σινά, κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ και την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν τη Δευτέρα ιατρικές πηγές.

Οι νεκροί είναι δύο άμαχοι, δύο αξιωματικοί του στρατού και δύο αστυνομικοί και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια τουλάχιστον 10 επιθέσεων στις πόλεις Ράφα και Αλ Αρίς τη νύχτα. Οι διαδοχικές επιθέσεις έγιναν ενάντια σε αστυνομικά τμήματα και σημεία ελέγχου ασφαλείας του στρατού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι επιθέσεις αυτές είναι οι χειρότερες, μέχρι στιγμής, για το μήνα Ιούλιο, όσον αφορά τον αριθμό των επιθέσεων και των θυμάτων μέσα σε μόλις μια μέρα. Η περιοχή του βορείου Σινά είναι βάση για σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές, που τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν εντείνει τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας, αξιοποιώντας το κενό στην ασφάλεια, που δημιουργήθηκε μετά το 2011και την εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Η βία πολλαπλασιάστηκε μετά την ανατροπή από το στρατό του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου. Έκτοτε σε διαδοχικές επιθέσεις σε σημεία ελέγχου ασφάλειας και άλλους στόχους, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άτομα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα