Λαβρόφ: Έκκληση συνεργασίας στη Συρία για καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Νέα έκκληση στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Συρίας να συνεργαστούν για να εκδιώξουν όλους τους “τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές από τη χώρα” απηύθυνε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον αντιπρόεδρο της συριακής κυβέρνησης αρμόδιο για οικονομικές υποθέσεις Κάντρι Τζαμίλ, ο Λαβρόφ δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι η συμφωνία τον περασμένο μήνα των δυο πλευρών στη Βόρεια Ιρλανδία να συνεργαστούν για την εκδίωξη “των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών” πρέπει να είναι από τα βασικά σημεία της προτεινόμενης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης”.

“Προς λύπη μας, αντίθετα με τη συριακή κυβέρνηση ένα σημαντικό τμήμα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Συμβουλίου, δεν έχει επιδείξει τέτοια ετοιμότητα”, τόνισε ο Λάβρο, σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειές της για την πραγματοποίηση της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης Γενεύη 2.

Η Συρία ελπίζει σε ένα δάνειο από τη Ρωσία ως το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ο αντιπρόεδρος της συριακής κυβέρνησης Κάντρι Τζαμίλ, ο οποίος πρόσθεσε ότι “εξακολουθούν να ισχύουν” οι συμφωνίες για την παράδοση ρωσικών πυραύλων S-300 στη Συρία.

Στη διάρκεια συνάντησής του με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τζαμίλ υπογράμμισε ότι η Δαμασκός συζητεί με τη Μόσχα τη χορήγηση δανείου στη Συρία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “η Δύση είναι αυτή που ευθύνεται για τα συνεχιζόμενα δεινά του συριακού λαού”.

“Ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό, το οποίο είναι τώρα υπό συζήτηση σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων, θα έχει ρυθμιστεί ως το τέλος του έτους”, τόνισε ο Σύρος αξιωματούχος. Ο Τζαμίλ κατηγόρησε εξάλλου τη Δύση για την “πολιορκία” της χώρας του

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα