Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 848 ημέρες για επιστροφή ΦΠΑ
848 ημέρες για επιστροφή ΦΠΑ thumbnail

848 ημέρες για επιστροφή ΦΠΑ

Περίπου ένα χρόνο κατά μέσο περιμένουν οι επιχειρήσεις για να τους επιστραφεί ο ΦΠΑ από το κράτος, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα προβλήματα έλλειψης ρευστότητας που ταλανίζουν την αγορά.

Κατά μέσο όρο οι εφορίες χρειάζονται 337 ημέρες για να προχωρήσουν στην επιστροφή του ΦΠΑ, ενώ συνολικά οι οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται στο ποσό του 1,1 δισ. ευρώ και οι αιτήσεις που εκκρεμούν ανέρχονται στις 647.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι εφορίες με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις είναι η Η’ Θεσσαλονίκης, με μέσο χρόνο αναμονής 848 ημέρες και οφειλές 2 εκατ. ευρώ και εκείνη του Χολαργού, με 773 ημέρες και οφειλές 530.000.

Οι τρεις εφορίες με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων σε αναμονή άνω των 120 ημερών είναι οι Πλοίων Πειραιά (976 αιτήσεις), η ΦΑΕ Αθηνών (524) και η ΦΑΕ Πειραιά (384).

Στον αντίποδα η εφορία του Αιγάλεω έχει τις καλύτερες επιδόσεις. Ο μέσος χρόνος επιστροφής ΦΠΑ είναι 50 ημέρες, το ποσό που πρέπει να επιστρέψει είναι 106.000 ευρώ και εκείνοι που έχουν να λαμβάνουν, είναι μόλις 3.

 

Πηγή: www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X