Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πάνω από 250.000 ακίνητα βρίσκονται στα αζήτητα
Πάνω από 250.000 ακίνητα βρίσκονται στα αζήτητα  thumbnail

Πάνω από 250.000 ακίνητα βρίσκονται στα αζήτητα

Δεν έχει τέλος η πτώση για την κτηματαγορά με περίπου 250.000 ακίνητα να παραμένουν αδιάθετα. Μάλιστα οι ειδικοί υποστηρίζουν πως θα χρειαστούν περισσότερα από οκτώ χρόνια για να επανέλθει η κτηματαγορά στα επίπεδα του 2005.

Αιτίες κατάρρευσης είναι οι απανωτοί φόροι και τα «χαράτσια», με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να χρειάζονται από 2 έως 6 ενοίκια για αποπληρωμή των φόρων. Οπως αναφέρει το Εθνος τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που καταγράφει τις προσδοκίες των ειδικών της αγοράς για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Χαρακτηριστικό των δυσοίωνων προβλέψεων είναι το γεγονός ότι εννέα στους δέκα ειδικούς του κλάδου πιστεύουν ότι η κρίση θα διαρκέσει από ένα έως τρία χρόνια. Επίσης το 93,1% εκτιμά ότι η χαμηλή ζήτηση θα επηρεάσει την πορεία των τιμών των ακινήτων και οι 8 στους 10 αναμένουν την περαιτέρω πτώση τους. Η εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων ήταν μέρος της έρευνας.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X