Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η αγορά «διψάει» για 20 δισ.€
Η αγορά «διψάει» για 20 δισ.€ thumbnail

Η αγορά «διψάει» για 20 δισ.€

Έλλειψη ρευστότητας, ύψους 20 δισ. ευρώ, από την ελληνική αγορά εντοπίζει η μελέτη σκοπιμότητας για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου της Oliver Wyman.

Σε εμπιστευτική μελέτη επισημαίνεται ότι μία αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων κατά 5-6 δισ. ευρώ θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Το στοιχείο αυτό και μόνο αποδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις τράπεζες, οι οποίες, σύμφωνα με τη μελέτη, στη δεδομένη οικονομική συγκυρία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, καθώς βρίσκονται στη φάση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων δανείων.

Οι σχετικές αυξήσεις κεφαλαίου ολοκληρώθηκαν μόλις στις αρχές του μήνα. Μάλιστα, η μελέτη εκτιμά ότι για τη διαδικασία της απομόχλευσης, που συνήθως διαρκεί επτά χρόνια, θα απαιτηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας περισσότερος χρόνος.

Ως γνωστόν, το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα χρηματοδοτήσει περιφερειακά έργα υποδομής και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω, κυρίως, της συνεπένδυσης στα σχέδια αυτά, θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο και θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όπερ σημαίνει ότι, για να παράσχει χρηματοδότηση, θα πρέπει προηγουμένως να πληρούνται ορισμένες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 

Πηγή: www.enikos.gr

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X