Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η εφορία "σπάει" και το απόρρητο
Η εφορία "σπάει" και το απόρρητο thumbnail

Η εφορία "σπάει" και το απόρρητο

Τη δυνατότητα των φορολογικών αρχών να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες για γεγονότα της ιδιωτικής ζωής των φορολογουμένων που προστατεύονται από το επαγγελματικό απόρρητο, καθώς και σε κάθε άλλη, εμπιστευτικής φύσεως, πληροφορία που έχουν εκμυστηρευτεί οι φορολογούμενοι σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονται, προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, που κατατίθεται σήμερα στη βουλή από τον υπουργό Οικονομικών.

Η άρση του επαγγελματικού απορρήτου θα μπορεί να γίνεται στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων, προκειμένου το ΣΔΟΕ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και οι ΔΟΥ να διευκολύνονται στις προσπάθειές τους να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα ποσά των φόρων που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, αλλά και να διεκδικήσουν την είσπραξη των οφειλομένων.

Ουσιαστικά με τις νέες αυτές ρυθμίσεις, οι φορολογικές αρχές θα υποχρεώνουν χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις να καταδίδουν τους πελάτες τους στους φοροελεγχτές, σπάζοντας τις δεσμεύσεις που έχουν από το επαγγελματικό απόρρητο.

Οι διατάξεις με τις οποίες δίδεται η δυνατότητα στις φορολογικές αρχές να αποκτούν πρόσβασης σε πάσης φύσεως πληροφορίες που αφορούν στους φορολογούμενους, ακόμη και μέσω της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου, περιλαμβάνονται στο άρθρο 17 του νομοσχεδίου.

 

Πηγή: www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X