Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στην εντατική η Υγεία
Στην εντατική η Υγεία thumbnail

Στην εντατική η Υγεία

Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο της Υγείας μετά την αποκάλυψη του σχεδίου του υπουργείου, το οποίο προβλέπει να μπουν στην κινητικότητα ακόμα και γιατροί από το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την αλλαγή ρόλου έξι νοσοκομείων της Αττικής, τα οποία και θα μετατραπούν είτε σε αστικού τύπου κέντρα υγείας είτε σε νοσοκομεία χρονίως πασχόντων. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Για «νοσοκομεία που θα αλλάξουν χαρακτήρα» κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο πρώτο κύμα συγχωνεύσεων μπαίνουν σε κινητικότητα συνολικά 1.342 άτομα, ανάμεσά τους και 300 γιατροί. Οι αλλαγές αφορούν τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα:

– Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)
– Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη)
– Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων
– Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)
– Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
– Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ).

Πιο συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών) θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζόμενους που έχει σήμερα και θα μετατραπεί σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ. Προβλέπεται επίσης η αξιοποίηση μέρους του ακινήτου για τη μεταστέγαση της 2ης ΥΠΕ και η παραμονή της μονάδας τεχνητού νεφρού που θα ενταχθεί επίσης στον ΕΟΠΥΥ.

Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας. Θα δημιουργηθεί επίσης κέντρο ακτινοθεραπείας και ακτινοχειρουργικής, ενώ θα λειτουργήσουν επίσης εξωτερικά ιατρεία μίας στάσης.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα καταργηθεί και το κτιριακό του συγκρότημα θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, προβλέπεται πλήρης κατάργηση του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ενώ για το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής προβλέπεται η μετατροπή του σε ιατρεία μίας στάσης και η δημιουργία εξωτερικών ιατρείων ως σημείο εξυπηρέτησης πολιτών για έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικής φύσεως.

Τέλος, το «Αμαλία Φλέμινγκ» θα συγχωνευτεί με το «Σισμανόγλειο» και το Παίδων Πεντέλης και ταυτόχρονα θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης, στο οποίο θα παραμείνουν η παθολογική, η καρδιολογική και η ορθοπεδική κλινική.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και δεν είναι η τελική μας απόφαση. Όμως κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα για την υλοποίηση του τελικού σχεδίου», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τόνισε ότι δεν θα κλείσει πουθενά νοσοκομείο αλλά θα υπάρξουν νοσοκομεία που θα αλλάξουν χαρακτήρα.

 

 

Πηγή: www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X