2 ταινίες που θέλουμε να δούμε!

Φύγατε για διακοπές ή είστε ακόμα στην Αθήνα; Όπου και αν βρίσκεστε το σινεμαδάκι επιβάλλεται. Ελάτε να διαλέξουμε μαζί τις ταινίες που θα ομορφύνουν τις καλοκαιρινές βραδιές μας. Ο κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού “Αθηνόραμα” μας προτείνει τις δυο ταινίες που ξεχωρίζουν.

Χτυποκάρδια Στο Γραφείο

Έχει πολύ πλάκα ο Ελληνικός τίτλος, είναι πολύ πετυχημένος γιατί θυμίζει “Χτυποκάρδια Στο Γραφείο” και θυμίζει και Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ και η ταινία επίτηδες θέλει να θυμίζει όλες τις ρομαντικές κομεντί της δεκαετίας του 50 και 60, εκεί που εξελίσσεται και η ταινία, και αφορά τη σχέση μίας δακτυλογράφου που θέλει να γίνει γραμματέας και ενός νεαρού και πολύ γοητευτικού επιχειρηματία ο οποίος βλέπει ότι είναι αμήχανη αλλά δακτυλογραφεί πάρα πολύ γρήγορα. Οπότε αποφασίζει να την έχει κοντά του και να εκπαιδεύσει ώστε να γίνει η πιο γρήγορη δακτυλογράφος του κόσμου. Είναι μια εποχή της δεκαετίας του 50 όπου η δουλειά της γραμματέως είχε άλλο γκλάμουρ και ήταν πάρα πολύ της μόδας. Οι γυναίκες βλέπανε σε αυτό μια απελευθέρωση και μια γοητεία σε αυτή τη δουλειά που μεταφέρει πάρα πολύ ωραία το κλίμα αυτό, αυτή η ταινία. Ασχολείται με όλα τα κλισέ της ρομαντικής κομεντί, διασκεδάζει, είναι πολύ καλογραμμένη, έχει πάρα πολύ πλάκα, είναι πάρα πολύ καλοί και οι δύο πρωταγωνιστές, Ρομάν Ντουρίς και Ντεμπορά Φρανσουά. Η ταινία ξέρει ότι πρέπει να είναι ανάλαφρη και πικάντικη, και πάνω σε αυτό το κλίμα είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστική. Ήταν υποψήφια για 5 βραβεία Σεζάρ και έχει πάρει το βραβείο κοινού στο πρόσφατο του Γαλλόφωνου φεστιβάλ που έγινε στην Αθήνα. Είναι μία ανάλαφρη μεν, πολύ πετυχημένη επιλογή.

 

 

Ένα Καλοκαίρι 

Ένα Αμερικάνικο θρίλερ ενηλικίωσης με μια ιστορία παιδικής ενηλικίωσης, με τα δύο παιδιά τα οποία συναντούν σε μια εκδρομή που κάνουν στον Αμερικάνικο Νότο. Έχει σημασία ο τόπος, ο Αμερικάνικος Νότος, όλες οι μυθολογίες του και όλα αυτά τα πράγματα που υπάρχουν παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα οποία ανακαλύπτουν έναν φυγάδα, ο ποίος κρύβεται στο κοντινό δάσος, και η φιλία του θα αλλάξει και τα παιδιά τα οποία θα ενηλικιωθούν με πολύ απότομο τρόπο και τον ίδιο τον φυγάδα γιατί αυτόν θα τον βοηθήσουν σε σχέση με τους λόγους που έχει καταφύγει εκεί. Γιατί κάποιοι τον κυνηγάνε, έχει μια εκκρεμή ερωτική ιστορία. Οπότε η ταινία είναι ενδιαφέρουσα γιατί και πως χειρίζετε την ιστορία αυτού του ανθρώπου, αυτό είναι το πιο θρίλερ κομμάτι και το κομμάτι του μυστηρίου, αλλά και τη σχέση του με τα παιδιά, αυτό είναι ένα κομμάτι της ταινίας που θυμίζει παλιά αμερικάνικη λογοτεχνία, Μαρξ Γουέιν, την παράδοση την Αμερικάνικη των παιδιών που μεγαλώνουν στη φύση κατά κάποιο τρόπο. Πολύ καλός είναι ο Μάθιου Μακόναχι που πρωταγωνιστεί, ένα μικρό ρόλο έχει η Ριζ Γουίδερσπουν, επίσης είναι πολύ καλός ο σκηνοθέτης  Τζεφ Νίκολς πριν από δύο χρόνια είχε κάνει το πολύ ενδιαφέρον θρίλερ “Το καταφύγιο”.

Σχετικά άρθρα