Βλέπουν και οι γυναίκες πορνό;

Μία στις τρεις γυναίκες, επτά στους δέκα άνδρες βλέπουν πορνό στο ίντερνετ.

70% των ανδρών και 30% των γυναικών βλέπουν πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο- κι αυτό γίνεται  «μεγάλο πρόβλημα» όταν γίνεται υπερβολικά, έδειξε μια μελέτη στο Σίδνεϊ.

Από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και την επιστημονική ομάδα του Χειρουργού, Ουρολόγου- Ανδρολόγου, κυρίου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη.

Η έρευνα που διερεύνησε πόσο η πορνογραφία επηρεάζει τη δουλειά, τα οικονομικά και τις σχέσεις των ανθρώπων κατέληξε πως η παρακολούθηση πορνογραφίας στο διαδίκτυο γίνεται σοβαρό πρόβλημα όταν τα άτομα απασχολούνται τόσο μ’ αυτό που περνούν 16 με 18 ώρες της ημέρας χωρίς να κάνουν τίποτα πέρα από το να βλέπουν  πορνό , με σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις, τη δουλειά, τις σπουδές και βεβαίως τα οικονομικά τους. Τα τελευταία χρόνια δε έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που επισκέπτονται ειδικούς για εθισμό στο πορνό  ιδίως μέσω ίντερνετ και ανάμεσα στα άτομα αυτά συγκαταλέγονται μαθητές, δάσκαλοι, δικηγόροι, επαγγελματίες υγείας και ιερείς. Οι ειδικοί παρατήρησαν πως συχνά τους επισκέπτονται για άλλο πρόβλημα που τους απασχολεί και το υποβόσκον πρόβλημα του εθισμού στο ιντερνετικό πορνό αποκαλύπτεται μετά από δύο ή τρεις συνεδρίες και αυτό εξηγείται από το ότι η ευαισθησία του θέματος δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους να μιλήσουν γι αυτό.

Ο εθισμός στο ιντερνετικό πορνό αυξήθηκε μερικώς εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης του και η έρευνα ελπίζει να βοηθήσει περισσότερο τους επιστήμονες να κατανοήσουν αυτόν τον εθισμό και να μπορέσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τον ξεπεράσουν, καθώς οι θεραπείες είναι περιορισμένες. Ελπίζει επίσης στην ευρύτερη δημόσια συζήτηση του θέματος, ειδικά μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση του εθισμού στο σεξ του παίκτη του γκολφ Τάιγκερ Γουντς.

 

Σχετικά άρθρα