5 σημάδια ότι δεν κάνει για σταθερή σχέση

Ενδείξεις κινδύνου στα πρώτα στάδια των σχέσεων:

Νιώθετε να  σας προσελκύουν οι σύντροφοι εκείνοι που φαίνονται επικίνδυνοι να σας εγκαταλείψουν. Λοιπόν υπάρχουν κάποιες προειδοποιητικές ενδείξεις. Είναι ενδείξεις ότι η σχέση σας σας οδηγεί στην παγίδα της εγκατάλειψης.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του επικίνδυνου συντρόφου;

1. Ο/Η σύντροφος σας δεν μπορεί να δημιουργήσει μια μακροχρόνια σχέση μαζί σας γιατί έχει άλλη σχέση.

2. Ο/ Η σύντροφός σας δεν μπορεί να σας δοθεί απόλυτα ώστε να είστε συνέχεια μαζί. ( Ταξιδεύει πολύ, ζει μακριά σας ή είναι εργασιομανής)

3. Ο σύντροφός σας είναι συναισθηματικά ασταθής, πίνει κάνει χρήση ναρκωτικών, δεν μπορεί να μείνει σε μια μόνιμη δουλειά και δε μπορεί να συμπαρασταθεί όταν τον/ την χρειάζεστε. 

4. Απαιτεί την ελευθερία του και θέλει να πράττει όπως αυτός/η θέλει χωρίς δεσμεύσεις. 

5. Ο/η σύντροφός σας είναι αλλοπρόσαλλος. Σας θέλει αλλά αποφεύγει να δεθεί συναισθηματικά. Τη μία φαίνεται πολύ ερωτευμένος ενώ την άλλη συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχετε καν.

Αν ψάχνετε συντρόφους που είναι ανίκανοι να σας κάνουν να ελπίζετε για μια σταθερή σχέση αλλά σας τραβούν εκείνοι που σας κάνουν να ελπίζετε ως ένα σημείο αλλά όχι απόλυτα -εκείνοι που σας δημιουργούν ένα ανάμεικτο συναίσθημα ελπίδας και αμφιβολίας. Νιώθετε σαν να υπάρχει μια πιθανότητα να κερδίσετε τον/ την άλλη ή τουλάχιστον να τον κάνετε να είναι σταθερός απέναντί σας.

Σας γοητεύουν περισσότερο εκείνοι που εκφράζουν κάποιο βαθμό αφοσίωσης και συμπαράστασης αλλά για τους οποίους δεν είστε σίγουροι πως θα μείνουν σταθερά μαζί σας.Η δημιουργία μιας ασταθούς ερωτικής σχέσης φαντάζει στα μάτια σας σαν μια οικεία κατάσταση και σας κάνει να νιώθετε άνετα.  Είναι μια πραγματικότητα που πάντα γνωρίζατε. Και αυτή η αστάθεια ενεργοποιεί συνεχώς την παγίδα σας προκαλώντας μια σταθερή χημεία στη σχέση σας.

Η επιλογή συντρόφων που δεν θα μπορούν να σας δοθούν εξασφαλίζει το γεγονός ότι θα συνεχίσετε να ανακυκλώνετε την παγίδα της παιδικής σας ηλικίας.

Η υπονόμευση των καλών σχέσεων 

Ακόμη και αν διαλέξετε ενα σταθερό και κατάλληλο σύντροφο υπάρχουν κάποιες παγίδες που πρέπει να αποφύγετε. Η πιθανότητα δραστηριοποίησης της παγίδας της Εγκατάλειψης δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Μπορεί εσείς με τη συμπεριφορά σας να υπονομεύετε τη σχέση σας.

1 Αποφεύγετε τι στενές σχέσεις ακόμη και με τους ανθρώπους που σας ταιριάζουν επειδή φοβάστε μήπως τους χάσετε ή μήπως δεθείτε πολύ και και πληγωθείτε. 

2. Ανησυχείτε υπερβολικά για την πιθανότητα να πεθάνει ή να χαθεί ο/ η σύντροφός σας και για το τι θα κάνετε εσείς στην περίπτωση αυτή. 

3. Υπεραντιδράτε απέναντι στα ασήμαντα πράγματα που κάνει και ερμηνεύτε αυτές τις συμπεριφορές του ως σημάδια ότι θα σας εγκαταλείψει. 

4. Είστε υπερβολικά ζηλιάρης/ α 

5. Προσκολλάστε στον/ στην σύντροφό σας. Όλη σας η ζωή έχει να κάνει με τον πώς θα τον κρατήσετε κοντά σας. 

6. Θυμώνετε συχνά πολλές φορές χωρίς επιχειρήματα ότι ο/ η σύντροφός σας δεν είναι πιστός/η ή αφοσιωμένος/η.

Σχετικά άρθρα