Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μεγάλη βουτιά στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ
Μεγάλη βουτιά στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ thumbnail

Μεγάλη βουτιά στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Σημαντική πτώση που μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 1.000 μόρια σε σχολές χαμηλής ζήτησης, δείχνουν οι τελευταίες προβλέψεις για τις βάσεις εισόδου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το ρεύμα είναι τόσο ισχυρό που αναμένεται να συμπαρασύρει σχεδόν όλες τις σχολές προς τα κάτω. Από την πτώση δεν “γλιτώνουν” ούτε οι περιζήτητες σχολές που μέχρι τώρα αποτελούν το «κάστρο» όπως είναι οι Νομικές, οι Ιατρικές και οι Πολυτεχνικές. 

Στις σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μάλιστα, αναμένεται πτώση μέχρι και 350 μόρια. Για την συγκεκριμένη εκτίμηση ελήφθησαν υπόψη η κλιμάκωση του γενικού βαθμού πρόσβασης, οι επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, αλλά και η μεταβολή των προσφερόμενων θέσεων εισαγωγής. Ωστόσο, απρόβλεπτος παράγοντας παραμένει η σειρά προτίμησης των ίδιων των υποψηφίων. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να δουλεύει ασταμάτητα, αναφέρει το δημοσίευμα, προκειμένου τα αποτελέσματα να δοθούν στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 20 Αυγούστου.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε τις αναμενόμενες βάσεις εισαγωγής ανά επιστημονικό επίπεδο:


Πηγή: www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X