Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Από «κόσκινο» οι προσλήψεις των δημοτικών αστυνομικών
Από «κόσκινο» οι προσλήψεις των δημοτικών αστυνομικών thumbnail

Από «κόσκινο» οι προσλήψεις των δημοτικών αστυνομικών

Από αυστηρό έλεγχο θα περάσουν από σήμερα τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν από τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθεί η εγκυρότητά τους. Στο «στόχαστρο» του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, μετά και τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι πολλά από αυτά είναι πλαστά.

Την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών ζήτησαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με κοινή επιστολή τους προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Παρασκευά Νομικό. 

Γ. Μιχελάκης: Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές στου ΟΤΑ

Προ ημερών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε δηλώσει πως περίπου το 20% των υπάλληλων της δημοτικής αστυνομίας έχει προσληφθεί με πλαστά πτυχία. Είχε μάλιστα αναφέρει ότι πολλά ξένα ινστιτούτα στην Ελλάδα έχουν καταγγείλει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του δημοσίου που εμφανίζονται να κατέχουν ξενόγλωσσα πτυχία είναι πολύ μεγαλύτερος από τα πτυχία που έχουν δώσει.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεσή του – που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες – ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έκανε λόγο για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στο Δημόσιο, ενώ είχε αναφερθεί συγκεκριμένα και σε περιπτώσεις ύπαρξης πλαστών δικαιολογητικών.

Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι «η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν».

Στο ΣτΕ θα προσφύγει η ΚΕΔΕ

Στο μεταξύ, μετά τη χθεσινή του συνεδρίαση, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων των σχολικών φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και κατά του Παρατηρητηρίου ΟΤΑ για αντισυνταγματικότητα. Επίσης, αποφασίσθηκε η άρνηση αποστολής στοιχείων για τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της στις απολύσεις. Τάσσεται υπέρ της κινητικότητας και της αξιολόγησης στο σύνολο του Δημοσίου χωρίς εξαιρέσεις. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, «θα αγωνισθούμε με κάθε μέσο για τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε τουλάχιστον να μη χάσει κανένας τη δουλειά του. Άλλο η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα και άλλο οι απολύσεις».


Πηγή: www.real.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X