Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βρέθηκε κοκαΐνη σε μπανάνες – 480 κιλά
 Βρέθηκε κοκαΐνη σε μπανάνες - 480 κιλά  thumbnail

Βρέθηκε κοκαΐνη σε μπανάνες – 480 κιλά

Στην αναζήτηση μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές. Μέχρι στιγμής σε Αγιο Ιωάννη Ρέντη και Ρόδο έχουν ανακαλυφθεί 480 κιλά κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες.


Η έρευνα γίνεται από τη δίωξη ναρκωτικών σε συνεργασία με τις κατά τόπους περιφέρειες και στόχος είναι η εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να εισάγει ναρκωτικά στη χώρα μας «φυτεμένα» μέσα σε οπωροκηπευτικά.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η επιχείρηση διεξάγεται σε περισσότερους από 30 νομούς και το δίκτυο εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά του μεγέθους του κυκλώματος. Σε αποθήκη με μπανάνες στου Ρένη βρέθηκαν 240 κιλά κοκαΐνης κι άλλα τόσα βρέθηκαν σε άλλη αποθήκη στη Ρόδο. Όπως λένε τα στοιχεία, τα κιβώτια είχαν εισαχθεί από την Ιταλία, ενώ ως χώρα προέλευσης φαίνεται η Κολομβία.


Ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ σήμανε όταν παραλήπτης δέματος με μπανάνες στην Ρόδο ανακάλυψε μέσα στο πακέτο του κοκαΐνη και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως βρέθηκε ποια εταιρεία είχε κάνει τη μεταφορά και ξεκίνησαν έλεγχοι και έρευνες. Έτσι βρέθηκαν τα 240 κιλά στην Ρόδο και τα άλλα 240 στου Ρέντη.


Τα φορτία έρχονταν από Ιταλία (σταθμός μεταφόρτωσης) και η εταιρεία στην Ελλάδα έκανε τη διανομή.Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η εταιρεία διανομής γνώριζε πράγματι τι υπήρχε μέσα στο φορτίο από την Ιταλία – Κολομβία.


Προς το παρόν υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, καθώς υπήρχαν διανομές για Λάρισα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γύθειο και αλλού.
Πηγή:www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X