Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επικίνδυνος αισθητικός στον εισαγγελέα
Επικίνδυνος αισθητικός στον εισαγγελέα thumbnail

Επικίνδυνος αισθητικός στον εισαγγελέα

Αισθητικό που διενεργεί ιατρικές πράξεις (ενέσιμες μεσοθεραπείες με υαλορουνικό), κατήγγειλε σήμερα στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, επισημαίνοντας ότι ο νόμος επιτρέπει την άσκηση πάσης φύσεως ιατρικών πράξεων μόνο σε ιατρούς που έχουν τα νόμιμα προσόντα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ αναφέρει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση διάπραξης τέτοιων ποινικών αδικημάτων παράνομης άσκησης της ιατρικής, έγκλημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Μάλιστα δηλώνει αποφασισμένος «να μην αφήσει κανέναν να αντιποιείται το ιατρικό επάγγελμα και να ενεργεί σε βάρος της δημόσιας υγείας με γνώμονα το κέρδος».

«Το ΔΣ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του ιατρικού επαγγέλματος και την προστασία της δημόσιας υγείας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ και καλεί τα μέλη του να ενημερώνουν τον σύλλογο για παρόμοια περιστατικά που υποπίπτουν στην αντίληψή τους.


 


ΠΗΓΗ: enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X