Αρχική / Ψυχολογία / Xωρισμός : 8 Βήματα για να ξανα-ανακαλύψετε τον εαυτό σας
Xωρισμός : 8 Βήματα για να ξανα-ανακαλύψετε τον εαυτό σας thumbnail

Xωρισμός : 8 Βήματα για να ξανα-ανακαλύψετε τον εαυτό σας

Έχει επίσημα έρθει το τέλος. Έχετε υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου και η σχέση στην οποία είχατε  επενδύσει  τόσα πολλά έχει πλέον γίνει παρελθόν.


Κάθε ιστορία χωρισμού είναι διαφορετική. Μπορεί να ήσασταν παντρεμένοι για χρόνια ή μπορεί για μερικούς μήνες.  Μπορεί να έχετε παιδιά, μπορεί και όχι.  Ίσως  το διαζύγιο να ήταν δική σας ιδέα ή του συντρόφου σας ή να ήταν κοινή συναίνεση.  Μπορεί να ανακουφιστήκατε ή να πληγωθήκατε ή λίγο από όλα .


Ότι και να έγινε, το ερώτημα παραμένει: τι γίνεται από δω και πέρα;


Σας παρουσιάζουμε 8 χρήσιμα βήματα για μετά το χωρισμό


1.Αφήστε τον εαυτό σας να θρηνήσει


Κανένας δεν παντρεύτηκε σκεφτόμενος ότι θα χωρίσει . Ακόμα και αν το διαζύγιο ήταν δικιά σας ιδέα, ο χωρισμός παραμένει μια απώλεια


"Όποια εμπειρία σας άφησε το διαζύγιο θα υπάρξουν συναισθήματα τα οποία συσχετίζονται με πένθος" λέει η Florence Falk συγγραφέας του On My Own: The Art of Being a Woman Alone.


Μπορεί να σκέφτεστε αν κάνετε καλά ή όχι, "η απώλεια είναι απώλεια" λέει η Falk "κάποτε υπήρχε κάτι που γέμιζε αυτό το κενό.


 


2.Επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας


Μην κουβαλάτε το συναισθηματικό φορτίο που έχετε από την προηγούμενη σχέση σας στην καινούρια σας ζωή. Βρείτε ένα τρόπο να επεξεργαστείτε τα συναισθήματα σας από την κατάρρευση του γάμου σας. Λέει ο ψυχολόγος Robert Alberti συγγραφέας του Rebuilding: When Your Relationship Ends.


Μη φοβηθείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ψυχολόγου. Μια συνεδρία με ένα ειδικό δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχετε κάποιο πρόβλημα αλλά ότι ψάχνετε να βρείτε ένα καινούριο τρόπο να δείτε τη ζωή σας με άλλο μάτι.


 


3.Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας


Ίσως αυτό σας ακούγεται κάπως, αλλά πολλοί άνθρωποι αισθάνονται χαμηλή αυτοεκτίμηση εξαιτίας του διαζυγίου τους.


Μπορεί να νομίζεται ότι κάτι συμβαίνει με εσάς και εξαιτίας αυτού καταστράφηκε ο γάμος σας αλλά πρέπει να ξαναβρείτε την χαμένη σας αυτοεκτίμηση ώστε έτσι να μπορέσετε να προχωρήσετε


 


4.Ξαναβρείτε το χαμένο σας εαυτό


Ποια ήταν τα χόμπι σας και οι συνήθειές σας πριν παντρευτείτε;  Iσως σας άρεσε να πηγαίνετε βόλτες ή πηγαίνετε σε φεστιβάλ ή ακόμα και να περιποιέστε το κήπο. Όποιες ασχολίες αντιπροσώπευαν εσάς πριν το γάμο θα σας βοηθήσει να βρείτε την αυτοεκτίμησή σας και νιώσετε καλύτερα .


 


5.Ανακαλύψτε μια άλλη πλευρά του εαυτού σας


Ίσως αυτό το κούρεμα που θέλατε πάντα αλλά ποτέ δεν τολμούσατε να κάνετε , ή αυτό το ρούχο που δεν δοκιμάζετε γιατί δεν άρεσε στο σύζυγό σας. Μπορείτε να κάνετε όσα δεν μπορούσατε να κάνετε κατά τη διάρκεια του γάμου σας αρκεί να είναι κάτι το οποίο να μπορεί όντως να γίνει και να είναι κατάλληλο για σας ώστε να σας βοηθήσει να ανακάμψετε από αυτή τη περίοδο.


 


6.Τολμήστε να μείνετε μόνοι


Όλοι σε κάποια φάση στη ζωή μας μπορεί να ζήσουμε μόνοι. Δεν εννούμε να μείνετε στην απομόνωση, αλλά το να μάθετε να ζείτε μόνοι σας είναι μια καινούρια εμπειρία η οποία θα σας βοηθήσει να κοινωνικοποιηθείτε  και να κάνετε καινούριους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα με εσάς .


 


7.Σκεφτείτε να ξαναβγείτε ραντεβού


Δεν λέμε να βγείτε ραντεβού αμέσως μετά το χωρισμό καθώς δεν θα είστε έτοιμοι και δεν θα σας βοηθήσει. Το να ξαναβγείτε ραντεβού θα γίνει έπειτα από μια περίοδο χρόνου όπου θα αισθανθείτε έτοιμοι να δείτε καινούρια άτομα. Τολμήστε να βγείτε ραντεβού με έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από εσάς και φυσικά κάποιον που δεν θα θυμίζει το πρώην σύντροφο σας


 


8.Αποδεχτείτε τους καινούριου σας ρόλους


Πολλές φορές τα ζευγάρια που ήταν για πολλά χρόνια μαζί είχαν χωρίσει τις δουλειές του σπιτιού ( πληρωμή λογαριασμών, σπίτι κ.ο.κ) Τώρα είναι η πρώτη φορά που εσείς έχετε την ευθύνη για τα πάντα. Αποδεχτείτε αυτές τις καινούριες ευθύνες καθώς θα σας κάνουν πιο ώριμο και υπεύθυνο σαν άτομο , ακόμα και αν κάνετε λάθη στην αρχή.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X