Αρχική / Υγεία / Ποιες δουλειές καταστρέφουν τον ύπνο σας;
Ποιες δουλειές καταστρέφουν τον ύπνο σας; thumbnail

Ποιες δουλειές καταστρέφουν τον ύπνο σας;

Προγραμματιστής


Το Διαδίκτυο έχει δημιουργήσει μια νέα ζήτηση εργαζομένων σε βάρδιες. Οι προγραμματιστές εργάζονται σε υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες 24 ώρες το 24ωρο – ώστε να μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία, να κατεβάσουμε μουσική, ή να περιηγηθούμε στο ίντερνετ οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε. Το μειονέκτημα σε όλο αυτό είναι ότι το εργατικό δυναμικό είναι πιθανό να στερείται τον ύπνο του. 


Manager


Εάν έχετε ένα ιδιότροπο αφεντικό, ο λίγος ύπνος μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος. Τα ανώτερα στελέχη που ασχολούνται με την επίβλεψη μιας ομάδας, συχνά έχουν πολύ άγχος και δεν κοιμούνται πολλές ώρες. Οι μελέτες δείχνουν όσες περισσότερες είναι οι ώρες εργασίας σας, τόσο λιγότερο κοιμάστε. Και μια έρευνα ανακάλυψε άμεση σχέση μεταξύ του κακού ύπνου και της δυσαρέσκεια της εργασίας.


Ρεπόρτερ


Το ότι πρέπει να είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο για να μεταδώσουν ειδήσεις, δημιούργησε ένα νέο πεδίο των εργαζομένων στις βάρδιες. Δημοσιογράφοι, παραγωγοί και οι υπεύθυνοι κάμερας παρέχουν ζωντανά δελτία ειδήσεων όλη τη νύχτα και όλη τη μέρα. Καθώς όλο και περισσότερες βιομηχανίες έχουν επεκταθεί σε 24-ωρες επιχειρήσεις, η ανάγκη για βάρδιες αυξάνεται. 


Νοσοκόμα


Η εργασία με βάρδιες είναι συνηθισμένη για τους νοσηλευτές νοσοκομείων. Για να παρέχουν συνεχή φροντίδα στους ασθενείς, πολλοί νοσηλευτές καταλήγουν να εργάζονται πολλές ώρες. Η έρευνα υποδηλώνει πως οι άνθρωποι τείνουν να είναι λιγότερο σε εγρήγορση και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ωρών από μια 12ωρη βάρδια. Αυτό εγείρει ιδιαίτερες ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια.


Οικονομικός Αναλυτής


Οι εργαζόμενοι σε βάρδιες δεν είναι οι μόνοι που χάνουν τον ύπνο τους. Ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές ειδικεύονται στις αγορές του εξωτερικού, όπως η Ευρώπη ή η Ασία. Παρακολουθώντας τις αγορές αυτές μπορεί να απαιτήσει άβολες ώρες εργασίας, λόγω της διαφοράς ώρας. Οι επιτυχείς επαγγελματίες έχουν επίσης την τάση να εργάζονται πολλές ώρες. Σύμφωνα με το Κέντρο για την Πολιτική Work-Life, το 62% των εργαζομένων με υψηλά εισοδήματα εργάζονται περισσότερο από 50 ώρες την εβδομάδα, και το 10% εργάζεται περισσότερο από 80 ώρες την εβδομάδα.


Εργάτης εργοστασίου


Τα εργοστάσια στηρίζονται στην εργασία σε βάρδιες για την αποφυγή διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου και τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας. Σε σύγκριση με μη εργαζόμενοι σε βάρδιες, οι εργαζόμενοι σε βάρδιες να είναι πολύ πιο πιθανό να κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κατά τις ημέρες εργασίας. Η υπνηλία ή η κούραση των εργαζομένων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των τραυματισμών στο χώρο εργασίας. Ο κακός ύπνος ευθύνεται για υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, και κατάθλιψη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X