Αρχική / Υγεία / Σκολίωση: πότε πρέπει να γίνει εγχείρηση
Σκολίωση: πότε πρέπει να γίνει εγχείρηση thumbnail

Σκολίωση: πότε πρέπει να γίνει εγχείρηση

Τί είναι η σκολίωση;

Η σκολίωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία η σπονδυλική στήλη γέρνει ασυνήθιστα από τη μια πλευρά, αντί να είναι ευθεία. Η σπονδυλική στήλη μπορεί επίσης να συστρέφεται.
Η σκολίωση εμφανίζεται πιο συχνά στα κορίτσια 10-16 ετών. Στο γενικό πληθυσμό, 1 στα 100 άτομα έχουν κάποιο είδος σκολίωσης.

Η χειρουργική επέμβαση για τη σκολίωση γίνεται μόνο για να διορθωθεί μια σοβαρή κλίση της σπονδυλικής στήλης. Οι περισσότερες περιπτώσεις της σκολίωσης δεν είναι σοβαρές και δεν απαιτούν χειτουργική επέμβαση. Εξετάστε τα εξής κατά τη λήψη της απόφασής σας για το αν εσείς ή το παιδί σας θα πρέπει να κάνετε τη χειρουργική επέμβαση:

Εάν η σπονδυλική στήλη έχει καμπύλη μικρότερη από 25 μοίρες, πρέπει να ελέγχεις την εξέλιξή της κάθε 4 έως 6 μήνες. Στην περίπτωση αυτή η εγχείρηση δεν απαιτείται.
Εάν η σπονδυλική στήλη έχει καμπύλη μεταξύ 25 και 40 μοιρών, οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν τη χρήση κηδεμόνα σε παιδιά για να μην χειροτερέψει η καμπύλη, αλλά όχι για να την διορθώσει.
Εάν το παιδί σας έχει καμπύλη μεγαλύτερη από 40 μοίρες, θα χρειαστεί να επιλέξετε τη χειρουργική επέμβαση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X