Αρχική / News (old articles) / Ανοιχτά τα φαρμακεία και το Σάββατο
Ανοιχτά τα φαρμακεία και το Σάββατο thumbnail

Ανοιχτά τα φαρμακεία και το Σάββατο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους φαρμακοποιούς της Αττικής η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, που δίνει το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου του κλάδου, προβλέποντας μεταξύ άλλων ότι είναι υποχρεωτική η λειτουργία των φαρμακείων της Αθήνας και το Σάββατο.


Σημειώνεται, ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε σχετικό νόμο του 2011, περί «ανοίγματος» του ωραρίου του κλάδου μετά από σχετική απαίτηση και των δανειστών της χώρας.


Στο πλαίσιο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα φαρμακεία της Αθήνας να είναι ανοιχτά την Δευτέρα και την Τετάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ., την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.


Άμεση ήταν η αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), που προειδοποιεί σε ανακοίνωση του ότι οι επιπτώσεις της «πρωτοφανούς» – όπως την χαρακτηρίζει – απόφασης του Δήμου της Αθήνας «θα είναι το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς».


Μάλιστα, τα μέλη του Συλλόγου καταγγέλλουν ότι ο ΦΣΑ δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να εκφράσει τις δικές του απόψεις.Πηγή: iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X