Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προφυλακιστέος ο Ρέστης
Προφυλακιστέος ο Ρέστης  thumbnail

Προφυλακιστέος ο Ρέστης


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Βίκτωρας Ρέστης μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, αρμόδια για θέματα διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη καθώς ο εφοπλιστής κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και γιατί ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία του.


Ο Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη, απολογήθηκε την Παρασκευή για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αφορούν την εμπλοκή του σε ποσό επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που χορήγησε πριν ένα χρόνο η FBΒ, ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία μαζί με τον εισαγγελέα αποφάσισαν για την προφυλάκισή του.


O εφοπλιστής που κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το επίμαχο πόσο, πριν ξεκινήσει την απολογία του, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται.


Οπως τόνισε ο συνήγορός του Πέτρος Μάχας, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως το κατέθεσε για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την επιφύλαξή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Οπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.


Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.
Πηγή:www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X