Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου
Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου thumbnail

Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου

Τα ονόματα 387 φυσικών και νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το Ιδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, περιλαμβάνει νέα λίστα-φωτιά που βρίσκεται στα χέρια του ΣΔΟΕ. Όπως αποκαλύπτει η Realnews, ο νέος κατάλογος ισχυρών παραγόντων της δημόσιας ζωής, εφοπλιστών, επιστημόνων, ελεύθερων επαγγελματιών και τραπεζικών στελεχών καταρτίστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και διαβιβάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με την εντολή να γίνει έλεγχος σε δύο άξονες και συγκεκριμένα «να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της φοροδιαφυγής και του “ξεπλύματος” μαύρου χρήματος». 

Η «μαύρη» λίστα έχει και πολιτικό άρωμα, καθώς μεταξύ των ελεγχόμενων βρίσκεται το Ιδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, για το οποίο η έρευνα επικεντρώνεται στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και σε συγκεκριμένα εμβάσματα. Πρόκειται για κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1996 στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαπιστωθεί διακίνηση χρηματικών ποσών χωρίς να προκύπτει με σαφήνεια ο σκοπός και ο προορισμός τους. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ – Η απάντηση της Realnews 

Ανακοίνωση για το πρώτο θέμα της εφημερίδας, εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πράγματι έγινε έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και ο «έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα». 
Σε σχόλιο της η διεύθυνση της Realnews σημειώνει ότι: «Δεν συνηθίζεται τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ να τα ανακοινώνουν οι ελεγχόμενοι. Αρμόδιο να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της έρευνάς του και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα είναι το ίδιο το Σώμα».


Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X