Σον Πεν: Ο αντισυμβατικός ηθοποιός με τα 2 Όσκαρ- Ο γάμος με τη Μαντόνα και οι φήμες για κακοποίηση, η Σαρλίζ Θερόν και η συνέντευξη από τον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών

Ο Σον Πεν βρίσκεται για άλλη μία φορά στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά δεν απασχολεί τα μέσα με την ταραχώδη ζωή του. Η απόφασή του να γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ίσως δεν ξαφνιάζει τους θαυμαστές του ηθοποιού. Ο Σον Πεν παίρνει θέση για πολιτικά ζητήματα που αφορούν στη χώρα του και όχι μόνο. Πολλές φορές τα σχόλιά του έχουν δημιουργήσει αντιδράσεις ωστόσο εκείνος δεν πτοείται και συνεχίζει να είναι ο… εαυτός του.

son-pen-2

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο βραβευμένος δύο φορές με ‘Οσκαρ Πεν εθεάθη μπροστά από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας μαζί με το 10μελές συνεργείο παραγωγής του, μεταξύ τους και σωματοφύλακες, όπου έκανε γυρίσματα όπως και στην προξενική κατοικία της Σαουδικής Αραβίας. Ο Πεν συνεχίζει να εργάζεται στην περιοχή με την ομάδα παραγωγής του.
Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Σον Πεν διακρίνεται να είναι ντυμένος στα μαύρα και να ετοιμάζεται να μιλήσει σε έναν εικονολήπτη που είναι μπροστά από οδόφραγμα της αστυνομίας, το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση στο προξενείο.

Πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Σον Πεν ακτιβιστή. Ο ίδιος έχει μιλήσει αρκετές φορές για τη στάση ζωής του δανειζόμενος τα λόγια του συγγραφέα Ε.Λ. Ντόκτοροου που έχει μιλήσει για την «ευθύνη του καλλιτέχνη να γνωρίζει την εποχή στην οποία ζει».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Black Book x Billy Black (@billyblackbook) στις

Κληρονόμησε το ταλέντο από τους γονείς του

Δεν ξέρουμε αν ο Σον Πεν γεννήθηκε καλλιτέχνης ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι από παιδί είχε πολλά ερεθίσματα από το σπίτι του αφού ο πατέρας του ήταν ο σκηνοθέτης Λέον Πεν και η μητέρα του η ηθοποιός Εϊλίν Πεν. Μεγάλωσε στη Σάντα Μόνικα και μάλλον δεν του έλειψαν ποτέ τα χρήματα.

Το μικρόβιο του ηθοποιού και του σκηνοθέτη το είχε από μικρός αφού καθόταν και γύριζε ταινίες μικρού μήκους με τους γείτονες και τους φίλους του. Ο αδερφός του Κρις Πεν έγινε επίσης ηθοποιός ωστόσο πέθανε σε ηλικία μόλις 40 ετών από καρδιακό επεισόδιο.

 

Ο Σον Πεν άνηκε κι εκείνος στη λεγόμενη “Brat Pack”, την παρέα των νεαρών ηθοποιών που τη δεκαετία του ’80 ζούσαν μόνο για τις ταινίες και τα ατελείωτα πάρτι. Ο πρώτος του ρόλος ήταν σε ένα επεισόδιο στο «Μικρό σπίτι στο λιβάδι». Δεν ήταν δύσκολο να τον πάρει αφού σκηνοθέτης της σειράς ήταν ο πατέρας του. Στα 19 του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε υποκριτή μαζί με τη Μισέλ Φάιφερ, ενώ εμφανιζόταν στο θεατρικό έργο «Heartland» στο Μπρόντγουεϊ.

son-pen-3

Πώς έφτασε στα δύο Όσκαρ

Στη συνέχεια τον είδαμε σε πολλές ταινίες όπως «Taps, Η σάλπιγγα της ανταρσίας» (1981), «Πλακατζήδες και μπουμπούκια» (1982) και στα «Ανήλικα καθάρματα» (1983) μία ταινία που τον έκανε να ξεχωρίσει.

Συνεχίζει να έχει συμμετοχή σε διάφορες ταινίες. Ξεχωρίζει ως διεφθαρμένος δικηγόρος στην «Υπόθεση Καρλίτο». Μεγάλοι σκηνοθέτες θα εμπιστευτούν την ικανότητά του να μπαίνει στο πετσί του ρόλου ανάμεσά τους ο Μπράιαν ντε Πάλμα, ο Όλιβερ Στόουν και ο Γούντι Άλεν.
Ο Σον Πεν συνήθιζε να ενσαρκώνει αντισυμβατικούς χαρακτήρες με σκοτεινό παρελθόν, με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ της εποχής να το βαφτίσουν ως το «κακό παιδί» του Χόλιγουντ.

Η καριέρα του σιγά σιγά χτίζεται ώσπου έρχεται και το πολυπόθητο Όσκαρ το 2003 για την ερμηνία του στην ταινία «Σκοτεινό ποτάμι». Δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ. Πέντε χρόνια αργότερα θα κρατάει στα χέρια το δεύτερο αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στην ταινία «Milk» στην οποία υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία τον ομοφυλόφιλο πολιτικό Χάρβεϊ Μιλκ. Η ταινία που ήταν αφιερωμένη στον πρώτο δημοτικό σύμβουλο δηλωμένο ομοφυλόφιλο του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1970.

Μπορεί το 1991 να είχε αποτραβηχτεί από την ηθοποιία και να ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία προκειμένου να «ξεφύγει» από τα φώτα της δημοσιότητας ωστόσο σύντομα άλλαξε γνώμη και το κοινό είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει στη μεγάλη οθόνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη pavanmica (@micapavan_stylist) στις

Ο γάμος του με την Μαντόνα και οι φήμες για την κακοποίηση

Ο Σον Πεν μπορεί δεν έπαιζε μόνο αντισυμβατικούς ρόλους αλλά… κουβαλούσε επίσης λίγο από αυτή την τρέλα και στην προσωπική του ζωή. Ο θυελλώδης έρωτας που είχε με τη Μαντόνα τράβηξε την προσοχή των θαυμαστών τους όχι μόνο γιατί και οι δύο ήταν πολύ αγαπητοί αλλά και λόγω των πληροφοριών που δημοσιεύονταν από τα ΜΜΕ της εποχής.

Ο Σον Πεν γνώρισε τη Μαντόντα το 1985 κατά τα γυρίσματα του video clip της τραγουδίστριας για το τραγούδι «Material Girl». Οι δυο τους ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Τόσο έντονα ήταν τα συναισθήματά τους που σε 7 μήνες πήραν την απόφαση να παντρευτούν. Δεν ήταν λίγες οι φορές που δημοσιεύματα ήθελαν τη σχέση τους να είναι ιδιαίτερα… έντονη. Πολλοί μάλιστα τους χαρακτήριζαν «τοξικό» ζευγάρι.

Οι φήμες οργίασαν το 1987 όταν διέρρευσε ότι ο Σον Πεν φέρεται να χτύπησε την Μαντόνα στο κεφάλι με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ. Σε αυτές τις φήμες ήρθαν να προστεθούν άλλες που ήθελαν τον ηθοποιό να κρατάει δεμένη επί 9 ώρες σε μία καρέκλα και να την χτυπάει. Οι φήμες λένε ότι η Μαντόνα μόλις κατάφερε να λυθεί τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Ο Σον συνελήφθη ωστόσο δεν καταδικάστηκε ποτέ αφού η Μαντόνα απέσυρε τις κατηγορίες μία εβδομάδα αργότερα. Ο χωρισμός τους το 1989 ήρθε σαν επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna TV (@madonnatv) στις

Η Μαντόνα προσπάθησε τα επόμενα χρόνια να αποκαταστήσει την υπόληψη του Σον Πεν μέσα από τις δηλώσεις της. Όταν εκδικαζόταν η μήνυση του Σον Πεν εναντίον του τηλεοπτικού παραγωγού Λι Ντάνιελς για συκοφαντική δυσφήμηση, η Μαντόνα ανέφερε: «γνωρίζω τις φήμες που κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια και κατηγορούν τον Σον για περιστατικά σωματικής επίθεσης και κακοποίησης εναντίον μου. Πρόκειται για εντελώς παράλογες, κακόβουλες, απερίσκεπτες και ψευδείς φήμες»!

Η Μαντόνα υποστήριζε στη συνέχεια ότι ο Σον Πεν όχι μόνο δεν ήταν βίαιος αλλά αντίθετα ήταν πολύ ευαίσθητος άντρας. Είχε πει χαρακτηριστικά:

«OΣον είναι από τους πιο ευαίσθητους και συμπονετικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Αν και είχαμε πολλές κακές στιγμές μαζί, ποτέ δε με χτύπησε και ποτέ δε μου επιτέθηκε»!

Το γεγονός ότι διατήρησαν φιλικές σχέσεις μετά το διαζύγιό τους ίσως επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της.

Ο Πεν ήταν παντρεμένος με την Ρόμπιν Ράιτ από το 1996 ως το 2010 και είχε αρραβωνιαστεί με την Σαρλίζ Θερόν, με την οποία χώρισε το 2015. Η Μαντόνα ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι από το 2000 ως το 2008.

son-pen-robin-wright

Ο γάμος του με τη Ρόμπιν Ράιτ και η σχέση με τη Σαρλίζ Θερόν

Ο Σον Πεν δεν μπορούμε να πούμε ότι ύστερα από τη Μαντόνα ηρέμησε στην προσωπική του ζωή. Ο 2ος γάμος του με τη Ρόμπιν Ράιτ είχε κι εκείνος τα σκαμπανεβάσματά του. Φυσικά δεν κράτησε τόσο λίγο όσο ο πρώτος τους με τη Μαντόνα. Ωστόσο το ζευγάρι χώρισε αρκετές φορές μέσα στα 14 χρόνια έγγαμου βίου. Το 2007 κατατέθηκε η πρώτη αίτηση διαζυγίου για να παρθεί πίσω το 2008. Αλλά φυσικά η ιστορία επαναλήφθηκε ένα χρόνο αργότερα όταν η Ρόμπιν Ράιτ κατέθεσε εκ νέου αίτηση διαζυγίου το οποίο και βγήκε το 2010. Το ζευγάρι, πέρα από μία μακρόχρονη σχέση, ενώνουν και τα δύο παιδιά τους, η Ντίλαν η οποία είναι ηθοποιός και μοντέλο και ο Χόπερ.

Ο Σον Πεν τα χρόνια που ήταν παντρεμένος με τη Ρόμπιν Ράιτ εμφανίστηκε με αρκετές γυναίκες στο πλευρό του δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι… κάτι τρέχει με τον γάμο του. Τον είδαμε με τα μοντέλα Πέτρα Νέμκοβα, Τζέσικα Γουάιτ και τις ηθοποιούς Βαλέρια Γκολίνο και Σκάρλετ Γιόχανσον. Επίσης ο Σον Πεν είχε συνάψει σχέσεις με τη Σούζαν Σαράντον τη δεκαετία του ‘80, καθώς και με την τραγουδίστρια Τζούελ.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Asad Amani (@asadamani) στις

Περίπου τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιό του έρχεται στη ζωή του η Σαρλίζ Θερόν. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε κρυφά στο Παρίσι και όλα έδειχναν ότι αυτή τη φορά θα πετύχει. Μάλιστα είχε γραφτεί ότι ο Σον Πεν είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να υιοθετήσει τον γιο της Σαρλίζ Θερόν καθώς και ένα ακόμη παιδί.

son-pen

Τον Μάιο του 2015, λίγες ημέρες μετά το θεαματικό πέρασμά τους από το κόκκινο χαλί στο Φεστιβάλ των Καννών, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι διακόπτει τον αρραβώνα και χωρίζει.

Αυτό φυσικά κίνησε την περιέργεια του κοινού που προσπαθούσε να μαντέψει ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Υπήρξαν δημοσιεύματα που μιλούσαν για πιθανή απιστία εκ μέρους του Σον Πεν ωστόσο η Σαρλίζ Θερόν με δηλώσεις της διέψευσε τα πάντα καθώς και τις φήμες που μιλούσαν για υιοθεσία του γιου της από τον ηθοποιό:
«Υπάρχει αυτή η ανάγκη να υπερθεματίζει κάποιος. Οταν βγαίνεις από μια σχέση θα πρέπει να έχουν συμβεί τρομερά πράγματα, τρελά δράματα…Εμείς είμασταν σε σχέση, και αυτό κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί. Πήραμε και οι δύο την απόφαση να χωρίσουμε, αυτό είναι όλο» είχε πει, ενώ είχε προσθέσει «Οσα έλεγαν ότι ο Σον Πεν θα υιοθετούσε τον Τζάκσον, δεν είναι αλήθεια. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με 18 μήνες σχέση. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σε ένα παιδί. Είχαμε κάνει μια συμφωνία: ήμουν ανύπαντρη μητέρα με ένα μικρό παιδί και έβγαινα με κάποιον άντρα που δεν ήταν ο μπαμπάς του, καταλαβαίνετε; Είναι βασικό να είσαι ειλικρινής και προσεκτικός με αυτά τα πράγματα».

Αφού καταλάγιασε ο χωρισμός του με τη Σαρλίζ Θερόν σειρά είχαν οι φήμες ότι ο Σον Πεν έβγαινε με μία κοπέλα 32 χρόνια μικρότερή του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @__bkwski__ στις

Η συνέντευξη που πήρε από τον βαρόνο των ναρκωτικών Ελ Τσάπο

Λίγο πριν τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών Ελ Τσάπο ο Σον Πεν είχε καταφέρει να του πάρει συνέντευξη για λογαριασμό του περιοδικού Rolling Stone. Σκοπός του ηθοποιού ήταν να αναδείξει το πρόβλημα των ναρκωτικών και να κριτικάρει την πολιτική που ακολουθούσε η Αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά τον πόλεμο εναντίον τους. Ο ίδιος σεσυνέντευξή του είχε δηλώσει ότι ο σκοπός του απέτυχε αφού αντί ο κόσμος να εστιάσει σε αυτό αντίθετα εστίασε στον Ελ Τσάπο. Όπως είχε πει τότε «η συνέντευξη δεν θα έπρεπε να είχε πάρει τόση έκταση. Ο Ελ Τσάπο δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δημοφιλής φιγούρα. Όλοι θέλουμε το πρόβλημα των ναρκωτικών να σταματήσει!».

Στις φήμες που τον ήθελαν πράκτορα της CIA εκείνος είχε απαντήσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σύλληψη του Ελ Τσάπο.

son-pen-4

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

H Μαντόνα κατηγορεί τη Lady Gaga ότι την μιμείται για να κερδίσει… Όσκαρ!

Μαντόνα: Το ποτό με τη Λεπέν, οι έρωτες, η δόξα- Η παραμόρφωση από τις πλαστικές

Σαρλίζ Θερόν: To φαβορί για τα Όσκαρ- H μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της μπροστά στα μάτια της

 

Σχετικά άρθρα