Σαλάτα καλαμποκιού με τόνο

<p><strong>Μια δροσερή σαλάτα σου προτείνουμε σήμερα, με τόνο και καλαμπόκι για να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες και για να μην νιώσεις το αίσθημα της πείνας…</strong></p>
<p><strong>Υλικά για 2 σαλάτες</strong></p>
<p>1 μεγάλη κονσέρβα τόνο σε νερό</p>
<p>1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι</p>
<p>(κονσέρβα ή κατεψυγμένο)</p>
<p>6 ελιές</p>
<p>4-6 φύλλα μαρούλι</p>
<p>2 μικρές σφιχτές ντομάτες</p>
<p>½ αγγούρι</p>
<p>Δροσερό ντρέσινγκ λεμονιού</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Πρώτα, πλένεις καλά τα λαχανικά: Τρίβεις απαλά κάτω από άφθονο νερό ένα ένα τα φύλλα του μαρουλιού, ώστε να καθαριστούν καλά χωρίς να καταστραφούν. Τα ακουμπάς σε χαρτί κουζίνας και τα σκουπίζεις προσεκτικά. Πλένεις καλά τις ντομάτες και το αγγούρι. Κόβεις με τα χέρια σου σε μεγάλα κομμάτια το μαρούλι, με το μαχαίρι κόβεις προσεκτικά τις ντομάτες και το αγγούρι και τα βάζεις όλα μαζί σε μια σαλατιέρα. Μετά, ανοίγεις προσεκτικά την κονσέρβα με τον τόνο και, αφού αδειάζεις το νερό, τον ρίχνεις στα λαχανικά. Προσθέτεις τις ελιές, χωρίς το κουκούτσι και το καλαμπόκι. Αν είναι κατεψυγμένο, το βράζεις σε λίγο νερό για 10 λεπτά και το σουρώνεις. Τέλος, ετοιμάζεις το ντρεσινγκ λεμονιού και το ρίχνεις πάνω στη σαλάτα. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα