Ροστμπίφ με μακαρόνια

<p><strong>Είναι ένα από τα αγαπημένα μεσημεριανά μικρών και μεγάλων. Θα σας δείξουμε ένα απλό και γρήγορο τρόπο για να φτίαξετε ροζμπίφ με μακαρόνια.</strong></p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><strong><br /></strong>1 ουρά μοσχαρίσια (περίπου 2 κιλα)</p>
<p>1 πακέτο μακαρόνια χοντρά</p>
<p>2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</p>
<p>1/2 φλιτζάνι του τσαγιού (125 ml) ελαιόλαδο</p>
<p>3 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα</p>
<p>1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο</p>
<p>4 φλιτζάνια του τσαγιού (1.000 ml) χυμό ντομάτας</p>
<p>αλάτι, πιπέρι</p>
<p>1/4 φλιτζανιού του τσαγιού (60ml) κονιάκ </p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<p><strong><br /></strong>Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει και να στεγνώσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας, να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό ντομάτας. </p>
<p>Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, το σέλινο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν και τα καρότα. </p>
<p>Σερβίρουμε το κρέας με χοντρά μακαρόνια, που τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Αφού τα σουρώσουμε, ρίχνουμε λίγα κομματάκια βούτυρο από πάνω και ανακατεύουμε. </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα