Η διατροφή της καραντίνας! Όλα τα μυστικά για γερό ανοσοποιητικό…

Η μαγική λέξη, την επόμενη μέρα της καραντίνας θα είναι η λέξη «απόσταση», όπως ξεκαθάρισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος μίλησε για τη μετά της καραντίνας ζωή και καθημερινότητα και πώς θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. «Προσεκτικά, βήμα – βήμα όπως πήγαμε στο κλείσιμο θα πάμε και στο άνοιγμα», ανέφερε και εξήγησε ότι η αρχή θα γίνει πιθανότατα από κάποια μικρά καταστήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/4) το απόγευμα, υπάρχουν 10 νέα κρούσματα, με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχονται στα 2245 εκ των οποίων το 56% αφορά σε άνδρες. Από τα κρούσματα, 570 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 950 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τι πρέπει να τρώμε καθημερινά;

Και πέρα από αυτά, ο κύριος Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα θετικά της περιόδου που ζούμε, μιλώντας για τη διατροφή και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας, στην περίοδο της καραντίνας. Όπως είπε, «είναι μια μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή».

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τον τρόπο διατροφής μας την καραντίνα ανέφερε πως το άφθονο νερό, η ποικιλία λαχανικών και φρούτων, τα δημητριακά κατά προτίμηση ολικής άλεσης και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είναι τα βασικά για μια ισορροπημένη διατροφή και ένα γερό ανοσοποιητικό.

Επίσης, συνέστησε λιγότερο κρέας και λιπαρά και περισσότερο ψάρι. Μάλιστα, το ελαιόλαδο θα πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας, ενώ καλό θα ήταν να καταναλώνουμε ελεγχόμενες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού. Τέλος, δεν παρέλειψε να πει ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη φυσική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς να ετοιμαστούμε ψυχολογικά για μια δίαιτα; Τα 6 «στάδια της αλλαγής»!

#μένουμεσπίτι. Καθημερινές ασκήσεις για κοιλιακούς και γλουτούς με ένα μαξιλάρι!

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα