Αρχική / News (old articles) / Έρχεται δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας
Έρχεται δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας thumbnail

Έρχεται δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας ξεκίνησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πλέον έχει στην κατοχή του όλα τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που θα τεθούν στο πρόγραμμα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία 9.820 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν φθάσει από όλα τα υπουργεία με στόχο να αποφευχθούν καθυστερήσεις και αστοχίες.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η τρόικα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να θέσει σε διαθεσιμότητα 8.290 υπαλλήλους.
Πιο αναλυτικά στο δεύτερο γύρο της διαθεσιμότητας αναμένεται να τοποθετηθούν 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί και 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας που θα προέλθουν από τις ειδικότητες των νοσηλευτών και του προσωπικού των νοσοκομείων.
Από το υπουργείο Παιδείας θα ενταχθούν 1.000 – 1.500 υπάλληλοι που θα είναι κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και θα προέλθουν από την αξιολόγηση που θα πραγματοποιήσει το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Από το υπουργείο Εργασίας στη λίστα της διαθεσιμότητας θα προστεθούν περίπου 600 εργαζόμενοι από τα ασφαλιστικά Ταμεία και τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα προσθέσει στο πρόγραμμα περίπου 400 πλεονάζοντες υπαλλήλους, κυρίως οδηγούς και καθαρίστριες.


Πηγή : www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X