Αρχική / News (old articles) / Νέα καταγραφή ακινήτων από την εφορία
Νέα καταγραφή ακινήτων από την εφορία thumbnail

Νέα καταγραφή ακινήτων από την εφορία

Νέος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την απόφαση πως θα πρέπει  έως τις 15 Σεπτεμβρίου να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9. Μάλιστα οι  ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς.


Στόχος είναι η Εφορία να έχει όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για την  ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων, ώστε μετά να μπορέσει να τους στείλει το  ανάλογο χαράτσι.


Εξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να  υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση στοιχείων ακινήτων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει  και το Εθνος τα νέα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι  είναι:  1. Ο 12ψηφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή  οριστικός, εφόσον υπάρχει

  2. Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου  2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης  ηλεκτροδοτείται.

  3. Η επιφάνεια των κατοικιών – μονοκατοικιών που βρίσκονται στο  αγροτεμάχιο

  4. Η επιφάνεια των αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων  ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου.

  5. Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο

  6. Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής  στέγης

  7. Το μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου

  8. Το πλήθος των προσόψεων που έχει κάθε ακίνητο


Πηγή:  www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X