Αρχική / News (old articles) / Όλες οι αλλαγές στα νοσοκομεία της Αττικής
Όλες οι αλλαγές στα νοσοκομεία της Αττικής thumbnail

Όλες οι αλλαγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Ολοκληρώθηκε ο επανασχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη της Αττικής από το υπουργείο Υγείας. Βάσικοι άξονες αυτού η μετατροπή των νοσοκομείων χαμηλής πληρότητας σε Μονάδες Χρονίων Παθήσεων ή Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου και η ενίσχυση των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής μέσω της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Ολες οι αλλαγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Το Παίδων Πεντέλης θα είνα συνδεδεμένο με το Σισμανόγλειο. Μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ, θα αποτελέσουν ένα τραστ νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής.
Στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Τέλος διατηρούνται η Παθολογική, Καρδιολογική και Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, Οφθαλμολογική Ορθοπαιδική, Ουρολογική και Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, ενώ θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο.
Οι Αγιοι Ανάργυροι μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος.
Ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως τα Νοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό , Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο και άλλα.
Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.
Στο Πατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Ολγα, και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους Αγιους Αναργύρους.
Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωϊ ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.
Το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενω μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της Β ΥΠΕ. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του θα μεταφερθει σε νοσοκομεία της Β' ΥΠΕ Πειραιά καθώς στο Αγία Βαρβάρα θα παραμείνει μικρό μέρος του προσωπικού.


Αδωνις Γεωργιάδης: Κανείς εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο δεν θα χάσει τη θέση του

Το θέμα της μετακίνησης και της διαθεσιμότητς του προσωπικού των νοσοκομείων και η αλλαγή χρήσης νοσοκομείων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης με τον προεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργο Πατούλη
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι κανείς εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του, καθώς και ότι δεν πρόκειται να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας οι γιατροί.Πηγή: iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X