Αρχική / News (old articles) / Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης του Μπερλουσκόνι
Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης του Μπερλουσκόνι thumbnail

Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης του Μπερλουσκόνι

Το ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε εφετειακή απόφαση κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Mediaset. Επιπλέον ζήτησε την επανεξέταση της απαγόρευσης κατοχής δημοσίου αξιώματος για πέντε χρόνια που είχε επιβάλλει το ίδιο δικαστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση πρέπει να αναψηλαφηθεί ως προς το σκέλος της απαγόρευσης.

Το Εφετείο είχε επιβάλλει στον Μπερλουσκόνι ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών που μετατράπηκε με ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ένα έτος, το οποίο θα εκτίσει μάλλον με κατ'οίκον περιορισμό ή κοινωνική υπηρεσία, λόγω της ηλικίας του (είναι 76 ετών).

Γραφειοκρατικοί λόγοι μπορεί να καθυστερήσουν την επιβολή της ποινής κράτησης μέχρι το φθινόπωρο.Ο μεγιστάνας του Τύπου έχει εξάλλου ένα μήνα καιρό για να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο Μπερλουσκόνι θα παραμείνει για την ώρα γερουσιαστής και πρόεδρος του Λαού της Ελευθερίας (Pdl).

Ωστόσο η απόφαση θα έχει επιπτώσεις στον μάλλον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Ενρίκο Λέτα, αφού ένα από τα βασικά κόμματα που τον απαρτίζουν θα βρεθεί με καταδικασμένο πρόεδρο.

Στο μεταξύ πηγές της ιταλικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι οι αποφάσεις της ιταλικής δικαιοσύνης «δεν πρέπει να συγχέονται» με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ διαβεβαίωναν ότι δεν αναμένουν η απόφαση να προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση ή να δυσχεράνει το έργο της.

Παραταύτα, ο Λαός της Ελευθερίας δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση, ωστόσο στελέχη είχαν προτείνει απόσυρση των υπουργών του και μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περίπτωση καταδίκης.

Όπως σημειώνει το Reuters η καταδίκη μπορεί να προκαλέσει διαμαρτυρίες και στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος (του οποίου η εσωτερική συνοχή δεν είναι δεδομένη), καθώς μερίδα στελεχών του αισθάνονται μάλλον άβολα από τη συγκατοίκηση με το Pdl.


ΠΗΓΗ : fimotro.blogspot.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X