Ντόνατς γεμιστά με μερέντα

<p>Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη νέα λατρεία μικρών και μεγάλων, τα ντόνατς; Κανείς! Θα σας δείξουμε έναν απλό τρόπο να ταφτιάξετε στο σπίτι απλά και γρήγορα.</p>
<p><span style="color: #000000;">Η ελαφριά εκδοχή του ντόνατς.</span><span style="color: #000000;"> Αν τα κάνετε στο φούρνο θα θυμίζει πιο πολύ με γλυκά ψωμάκια γεμιστά με μερεντα. </span></p>
<p><strong><span style="color: #000000;">Υλικά:</span></strong><br /><span style="color: #000000;"> 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="color: #000000;"> 250 ml γάλα χλιαρό</span><br /><span style="color: #000000;"> 1 κρόκο αυγού </span><br /><span style="color: #000000;"> 40γρ ζάχαρη άχνη</span><br /><span style="color: #000000;"> 50 γρ βούτυρο</span><br /><span style="color: #000000;"> λίγο πρέζα αλάτι</span><br /><span style="color: #000000;"> 1 βανίλια</span><br /><span style="color: #000000;"> 1 κύβο μαγιά (42 γρ)</span><br /> <br /><strong><span style="color: #000000;">Γέμιση:</span></strong><br /><span style="color: #000000;"> μαρμελάδα ή μερέντα</span><br /> <br /><strong><span style="color: #000000;">Για το αλλειμα:</span></strong><br /><span style="color: #000000;"> 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο , άχνη ζάχαρη</span></p>
<p><strong><span style="color: #000000;">Εκτέλεση:</span></strong><br style="font-family: Comic Sans MS; font-size: medium;" /><span style="color: #000000;"> Βάζουμε την μερέντα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει. Λιώνουμε την μαγιά με το γάλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. </span></p>
<p><span style="color: #000000;">Ανοίγουμε την ζύμη ένα λεπτό φύλλο 2-3 χιλ., με ένα κουπ πατ στρόγγυλο κόβουμε την ζύμη σε κύκλους,  βάζουμε στους μισούς κύκλους στο κέντρο μια κουταλιά Μέριντα, σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο, πιέζουμε τις άκρες με το κου πατ που τα κόψαμε στην αρχή κόβουμε τα περισσεύματα. Αφήνουμε τα ντόνατς 20 λεπτά να φουσκώσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 λίτρο λάδι να ζεσταθεί αρκετά και τα τηγανίζουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 –200 βαθμούς για  12 –15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. </span></p>
<p><span style="color: #000000;">syntagesapospiti.blogspot.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα