Αρχική / News (old articles) / Πωλήθηκε ο 902
Πωλήθηκε ο 902 thumbnail

Πωλήθηκε ο 902

Ολοκληρώθηκε όπως φαίνεται ο κύκλος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ΚΚΕ, καθώς  μεταβιβάστηκε η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ , η οποία έχει στην κατοχή της τον  ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902 σε επιχειρηματία.


Ο νέος ιδιοκτήτης, έθεσε τον όρο να του παραδοθεί «καθαρή» από εργαζόμενους η  Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, ενώ μάλιστα η συμφωνία περιλαμβάνει απαγορευτικές ρήτρες για  το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς, μεταδίδει το in.gr το  οποίο επικαλείται δημοσίευμα ΤΩΝ ΝΕΩΝ.


Στο δημοσίευμα, τονίζεται πως επειδή είναι παράνομη η απόλυση των εργαζομένων  καθώς η εταιρία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του Περισσού επέλεξε να  χωρίσει σε δύο ομάδες του  εργαζόμενους και να τους «περάσει» σε κομματικές  επιχειρήσεις, από τις οποίες θα απολυθούν χωρίς ωστόσο να χάσουν τα εργασιακά  τους δικαιώματα.


Οσον αφορά τους 4 εργαζόμενους της ιστοσελίδας του κόμματος 902.gr, θα  υποβάλλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό  που προβλέπεται στο νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή 600 έως 800 ευρώ.


Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από  τη  διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Πολιτικού  Γραφείου  της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη.


Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον μέσο εργατικό μισθό,  θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στον «Ριζοσπάστη»  όταν ολοκληρωθεί το «μπαράζ» απολύσεων, αναφέρεται στο δημοσίευμα.


Πηγή:  www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X