Αρχική / News (old articles) / Πρόστιμα αντί για επιστροφή φόρου μοιράζει η εφορία
Πρόστιμα αντί για επιστροφή φόρου μοιράζει η εφορία thumbnail

Πρόστιμα αντί για επιστροφή φόρου μοιράζει η εφορία

Νέος πονοκέφαλος έρχεται για περίπου 100.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα  πρέπει να πάνε στις ΔΟΥ με όλα τα παραστατικά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  προκειμένου να γίνει επανέλεγχος στις φορολογικές τους δηλώσεις, μάλιστα σε  αρκετές περιπτώσεις αναμένεται να πέσουν πρόστιμα και να επιβληθούν επιπλέον  φόροι.


Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τις τελευταίες  τρεις ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας έγινε έλεγχος σε δηλώσεις 4.000  φορολογουμένων. Εξ αυτών οι 600 πιάστηκαν στην τσιμπίδα της εφορίας καθώς  εντοπίστηκαν πλαστά παραστατικά και δικαιολογητικά, ή ανακριβείς καταχωρίσεις  εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.


Οπως αναφέρει και η Ημερησία στους συγκεκριμένους φορολογουμένους βεβαιώθηκαν  συνολικά επιπλέον φόροι της τάξης των 100.000 ευρώ. Ετσι αντί για επιστροφή  φόρου που περίμεναν οι περισσότεροι, κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο αλλά και τα  αναλογούντα πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν κατά περίπτωση και τα 1.000 ευρώ.


Ποιοι καλούνται από τις Εφορίες για ελέγχο


Από το μικροσκόπιο της Εφορίας αναμένεται να περάσουν κυρίως οι ελεύθεροι  επαγγελματίες, επιτηδευματίες και έμποροι. Συγκεκριμένα:  • Οσοι εμφάνισαν υψηλά ποσά παρακρατούμενου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και  δελτία παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν εντός 15 ημερών ή να  αποστείλουν ταχυδρομικά τα παραστατικά ή να τα πάνε οι ίδιοι στην Εφορία.

  • Οι μισθωτοί που δήλωσαν εισόδημα και από ελευθέρια επαγγέλματα είτε με  δελτία παροχής υπηρεσιών είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη.

  • Οσοι εμφανίζουν υψηλές αφορολόγητες δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια, τόκους  στεγαστικών δανείων κ.ά. καθώς και οι επιτηδευματίες με μεγάλες επαγγελματικές  δαπάνες που είχαν ως αποτέλεσμα το καθαρό φορολογητέο εισόδημά τους να είναι  αισθητά χαμηλότερο από τα έσοδα.

  • Οι επιτηδευματίες και οι έμποροι για τους οποίους από τις περιοδικές  δηλώσεις ΦΠΑ προκύπτουν μεγάλες επιστροφές φόρου.


Επισημαίνεται ότι στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών τους ελεύθερους επαγγελματίες και  επιτηδευματίες που εμφανίζουν δυσανάλογα για το είδος και την έδρα της  επαγγελματικής τους δραστηριότητας έσοδα.


Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X