Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πως διαμορφώνονται οι βάσεις
Πως διαμορφώνονται οι βάσεις thumbnail

Πως διαμορφώνονται οι βάσεις

Η αγωνία για τους υποψήφιους φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ είναι στο κατακόρυφο καθώς περιμένουν τις βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα τμήματα, αφού αυτές θα καθορίσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό το άμεσο μέλλον τους.


Από τις έως τώρα ενδείξεις τα τμήματα υψηλής και μεσαίας ζήτησης ακόμη και αν βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα θα έχουν πτώση, αντιθέτων άνοδος των βάσεων θα παρατηρηθεί στα τμήματα και τις σχολές που εξασφαλίσουν θέση στην αγορά εργασίας και σίγουρο εισόδημα, όπως τα στρατιωτικά.


Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ οι υποψήφιοι που στοχεύουν στα υψηλόβαθμα τμήματα, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να αναμένουν πτώση των βάσεων που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 700 μόρια. Αντίστοιχη θα είναι η πτώση και σε σχολές μεσαίας ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 έως 15.000 μορίων.


Πτώση των βάσεων η οποία όμως θα είναι μικρότερης έντασης, αναμένεται και για τις περιζήτητες-υψηλόβαθμες σχολές των τεχνολογικών ιδρυμάτων που «υπόσχονται» επαγγελματική αποκατάσταση

Πηγή: www.iefimerida.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X