Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι κάνουμε όταν μια μακροχρόνια σχέση δεν οδηγεί σε γάμο;
Τι κάνουμε όταν μια μακροχρόνια σχέση δεν οδηγεί σε γάμο;  thumbnail

Τι κάνουμε όταν μια μακροχρόνια σχέση δεν οδηγεί σε γάμο;

Aναγνώστριά μας ρωτά:


Είμαι 29 ετών και είμαστε μαζί με τον σύντροφό μου 6 χρόνια μαζί. Νιώθω ότι έχει έρθει η ώρα να παντρευτούμε και του το έχω συζητήσει αλλά εκείνος πάντα μου λέει ότι είναι νωρίς ακόμα και φέρνει- νομίζω- σαν δικαιολογία το οικονομικό πρόβλημα, ότι ο γάμος απαιτεί πολλά έξοδα και δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Δεν πιστεύω ότι είναι αυτό το πρόβλημά μας, γιατί αν παντρευτούμε και μείνουμε μαζί τα έξοδα που κάνουμε θα είναι σαφώς λιγότερα. Έχω πολλές αμφιβολίες για το που θα μας οδηγήσει αυτή η σχέση, βλέπω τις φίλες μου η μία μετά την άλλη να κάνουν οικογένεια και έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως έχω διαλέξει το λάθος άνθρωπο και μήπως εκείνος δεν θα είναι ποτέ έτοιμος να κάνει οικογένεια. Έχουμε την ίδια ηλικία, έχει αναφέρει στο παρελθόν μια δυο φορές ότι νιώθει μικρός για να ανοιξει σπίτι και ότι οι άνδρες πρέπει να παντρύονται σε μεγαλύτερη ηλικία. Θα ήθελα μια συμβουλή από τους ειδικούς σας, μήπως πρέπει να αρχίσω να το ξανασκέφτομαι για τη σχέση αυτή; Κατερίνα. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερωτημά σας στην συνεργάτιδά μας ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια, κυρία Μαριέτα Πεπελάση.  


Καταρχήν αυτό πρέπει να κάνει η αναγνώστριά μας είναι να αξιολογήσει η κοπέλα αν έχει μια πλούσια και καλή σχέση δηλαδή αν έχουνε καλή επικοινωνία συναισθηματική και βέβαια το κατά πόσο ικανοποιητική είναι η ερωτική τους ζωή. Αυτά είναι δυο πολύ σημαντικά συστατικά μιας ποιοτικής σχέσης.


Αν σε αυτούς τους δυο τομείς τα πράγματα  είναι καλά, έπειτα θα πρέπει να αξιολογήσει αν πράγματι ο άνδρας μπορεί να φέρει εις πέρας  τις ευθυνες που έχεις ένας γάμος  που συναπάγεται ότι θα  δημιουργηθεί μια οικογένεια. Μπορεί να την θέλει πραγματικά αλλά να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα στις απαιτήσεις ενός γάμου. 


Οι μέρες μας είναι πάρα πολύ δύσκολες και οι ευθύνες τις οικογένειας είναι τεράστιες. Αλλάζει πια όλο το σκηνικό της σχέσης με έναν γάμο. Ο κάθε ένας από τους δυο συντρόφους  φευγει από μια σχέση ανεμελιάς και η συμβίωσή τους μεταμορφώνεται σε σχέση ουσιαστικής ευθύνης. Είναι καλή η σχέση της με το αγόρι της; Τότε υπάρχουν δυο επιλογές. Ή θα πρέπει να αποφασίσουν από κοινού ότι δεν τους αφορά ο γάμος στην παρούσα φάση. Επιμένει εκείνη να θέλει να κάνει οικογένεια; Νιώθει την ανάγκη να κάνει παιδί και αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ζήσει με διαφορετικό τρόπο; Θα πρέπει να συζητήσουν σοβαρά αυτή την εκδοχή και την επιθυμία της γυναίκας και να πάρει τις αποφάσεις της. Μπορεί να καταλήξει στο ότι πρέπει να διακόψει και να βρει κάποιο άλλο αγόρι που να θέλει να κάνει οικογένεια. Είναι δικαίωμά της. 


Αλλά πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση, οφείλει να εξετάσει το αν έχουνε μια καλή συναισθηματική επικοινωνία αν  μπορούν να μιλήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν και όπως προείπαμε αν έχουν μια πολύ καλή ερωτική ζωή. Να σκεφτεί σοβαρά: Έχουν τις ίδιες αξίες στη ζωή; 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X