Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Aσάνζ: Υποψήφιος για την Αυστραλιανή Γερουσία
Aσάνζ: Υποψήφιος για την Αυστραλιανή Γερουσία thumbnail

Aσάνζ: Υποψήφιος για την Αυστραλιανή Γερουσία

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο εδώ και έναν χρόνο, αισιοδοξεί ότι έχει πολλές ελπίδες να εκλεγεί βουλευτής στην Αυστραλία…


Ο κ. Ασάνζ, ο οποίος είναι αυστραλός υπήκοος, κατεβαίνει υποψήφιος για την Γερουσία, μαζί με άλλα έξι μέλη του WikiLeaks, στις εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου. Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μεταξύ 25-28% στην πρόθεση ψήφου και 40% μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στο αυστραλιανό κανάλι SBS.
Χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό το ποσοστό, ο κ. Ασάνζ υποσχέθηκε ότι θα είναι «ένας ανεξάρτητος ερευνητής της δραστηριότητας της κυβέρνησης» σε πολλά θέματα, όπως είναι η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η χορήγηση ασύλου και η περιβαλλοντική πολιτική όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.
Μία από τις προτεραιότητές του θα είναι να δώσει στους άλλους βουλευτές ένα εργαλείο που θα τους επιτρέπει να μεταφέρουν στο WikiLeaks πληροφορίες για τη διαφθορά και για «πράγματα που έχουν δει αλλά δεν μπορούν να αποκαλύψουν».
Εφόσον αυτή η πολιτική πρακτική λειτουργήσει στην Αυστραλία, ο κ. Ασάνζ ελπίζει να εξάγει το μοντέλο του στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και αλλού.
Παραμένει πάντως αδιευκρίνιστο εάν ο κ. Ασάνζ θα μπορούσε να αναλάβει τα καθήκοντά του, σε περίπτωση που εκλεγόταν στο κοινοβούλιο.
Πηγή: www.fimotro.blogspot.gr

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X