Σήμερα τρώμε κόκορα κοκκινιστό με πατάτες!

<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<p>1 κόκορα 2 κιλών, κομμένο σε κομματάκια<br />1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο<br />Αλάτι<br />Πιπέρι<br />1/2 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο<br />1/2 ποτήρι του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα<br />1/2 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ<br />5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο<br />2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμμένα<br />10-12 κρεμμυδάκια στιφάδου<br />1 κιλό πατάτες καθαρισμένες<br />2-3 γαρίφαλα<br />1 δαφνόφυλλο<br />1 μικρό ξυλάκι κανέλας<br />8-10 ποτήρια νερό</p>
<p><strong>Διαδικασία:</strong></p>
<p>Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κόκορα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.<br />Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα κρατάμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε στο τηγάνι το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.<br />Ρίχνουμε μετά από λίγο ρα ψιλοκομμένα ντοματάκια και την ντομάτα πελτέ διαλυμένη στο κρασί. Τα βράζουμε για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα πάνω από τον κόκκορα. Προσθέτουμε τα αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο, το γαρίφαλο και την κανέλα.<br />Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου. Ο κόκορας θέλει για να βράσει 1 ώρα και 30 λεπτά. <br />30 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τις πατάτες, που τις έχουμε κόψει σε ομοιόμορφα κομμάτια.</p>

Σχετικά άρθρα