Αρχική / Μας ρωτήσατε: Πότε πρέπει να κόβουμε την πάνα στα παιδιά;
Μας ρωτήσατε: Πότε πρέπει να κόβουμε την πάνα στα παιδιά;  thumbnail

Μας ρωτήσατε: Πότε πρέπει να κόβουμε την πάνα στα παιδιά;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα . Προσπαθώ ανεπιτυχώς όπως φαίνεται να κόψω την πάνα στον (σχεδόν ) 3,5 χρονών γίοκα μου. Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα … τιμωρίες , δωροδοκίες, αδιαφορίες, συζητήσεις … δεν έχει πιάσει τίποτα. Αρνείται πεισματικά να κάτσει και στην τουαλέτα και στο γιογιό. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας.


Απευθύναμε το ερώτημά σας στην παιδοψυχίατρο Μερσύνη Αρμενάκα Κάποια παιδια δεν ειναι έτοιμα οργανικά στην ηλικία των 3,5 να βγάλουν την πάνα, γι αυτό και αντιδρά.Οι προσπάθειες σας πρέπει να γίνονται με ηρεμία και οχι με πίεση.Το καλοκαίρι ειναι μια καλη περίοδος να προσπαθήστε να αφήσετε μόνο με εσώρουχα το παιδί σας,αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη για συχνές αλλαγές ρούχων και αρκετό καθάρισμα του χώρου.


Είναι βασικό το παιδί να κατανοήσει ότι όταν αισθάνεται το αίσθημα εκκένωσης της κύστης του ή του εντέρου να ενημερώνει. Ακόμα και αντίο λέει καθυστερημένα χρειάζεται την επιβράβευση σας για το ότι το είπε .Πρέπει να έχετε κάτι για άμεση επιβράβευση όταν ενημερώνει και όταν και αν τα καταφέρει .

 

Ωφελεί πολύ να έχετε στο νου σας κάθε μισή ώρα να προσπαθείτε να τον οδηγείτε  στην τουαλέτα και να τον ρωτάτε αν θέλει να ενεργήσει. Αρκεί να ξέρετε ότι μέτα τα 6 έτη θεωρείται ως Διαταραχή η ενουρηση και μετα τα 5 η εγκόπριση για να αγχωνεσθε υπερβολικά.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X