Αρχική / Υγεία / Τι πρέπει να κάνετε για τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι
Τι πρέπει να κάνετε για τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι thumbnail

Τι πρέπει να κάνετε για τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι

Αναγνώστρια μας ρωτά : .Είμαι  ιδιοκτήτρια μαγαζιού με συνεπεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω ζέστης  αλλά και ορθοστασίας ενίοτε και άλλοτε καθιστικής στάσης παρουσίαζα πρήξιμο  φυσιολογικό το οποίο κρατούσε όλο το καλοκαίρι περίπου 1βδομαδα. Φέτος συνέβη  κάτι το οποίο απόρώ και γώ πώς γίνεται…Παρουσίασα συγκεκριμένα πρήξιμο στα  πέλματα από αρχές Ιουλίου τηρώντας όλα εκείνα που έκανα τα τελευταία χρόνια  και θεραπευόμουν άμεσα. Φέτος όμως έκανα και λήψη σπιρουλίνας για 4μέρες όπου  και την σταμάτησα γιατί άρχισα να πρήζομαι από την κοιλιά και κάτω. Το οποίο  πρήξιμο σαφώς πολύ λιγότερο το διατηρώ ακόμα και τώρα. Ανήκω στην κατηγορία  των γυναικών εκείνων που γυμνάζεται χρόνια εντατικά ακολουθεί μια καλή και  σωστή διατροφή όμως δυστυχώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν ζεσταίνομαι με  αποτέλεσμα να μην καταναλώνω πολλά υγρά και δεν ιδρώνω καθόλου σχεδόν. Η  σπιρουλίνα κατόπιν έμαθα πως χρειάζεται αρκετό νερό το οποίο εγώ δεν είχα και  σαφώς δεν κατανάλωνα.. Έκανα εξετάσεις αίματος, ούρων, ορμονικές και  γυναικολογικές και όλα ήταν πάρα πολύ καλά..Έκανα υπέρηχο νεφρών και όλα  επίσης πολύ καλα. Το θέμα είναι ότι όταν είμαι σε παρατεταμένη ορθοστασία ή  όταν κάθομαι αρχίζουν να φουσκώνουν τα πόδια μου. Εδώ και 1 μήνα πίνω αρκετό  νερό,η ούρηση είναι φυσιολογική και ακολουθώ θεραπεία με κάποια βότανα.. Τι  μου συμβαίνει και δεν ξεπρήζομαι;Τι με συμβουλεύετε;


 


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον παθολόγο – κλινικό φαρμακολόγο Αναστάσιο Σπαντιδέα


  


Θα πρέπει να υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια στα κάτω άκρα η οποία εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος. Σας συστήνω να κάνετε ένα triplex φλεβών (κάτω άκρων).

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X