Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σοκ: Θέλουν πλειστηριασμούς και στην πρώτη κατοικία!
Σοκ: Θέλουν πλειστηριασμούς και στην πρώτη κατοικία! thumbnail

Σοκ: Θέλουν πλειστηριασμούς και στην πρώτη κατοικία!

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει σταδιακά ο δρόμος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ ή η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009.


Το θέμα, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, «μελετάται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα».


Όπως αναφέρει σε ρεπορτπάζ η εφημερίδα «Καθημερινή» ,  η προοπτική της άρσης της απαγόρευσης προκαλεί ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και στελέχη του οποίου έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους. Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τους πλειστηριασμούς ακινήτων για την πρώτη κατοικία επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Tο θέμα, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, «μελετάται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν», σημείωσε. Υπογράμμισε, πάντως, ότι το θέμα αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και αυτό θα λάβει τις αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις που εξετάζονται είναι η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας, για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ, ή η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009. Αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά που πληρώνεται το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και υπεραμύνθηκε του νέου φόρου, ο οποίος, όπως είπε, θα είναι δικαιότερος και θα περάσει από τη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες περικοπές μισθών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.


«Ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.


Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ


Υπενθυμίζεται ότι η πιθανότητα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και δη στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, όπως οι κ. Πάρ. Κουκουλόπουλος και Οδ. Κωνσταντ ινόπουλος, αλλά και βουλευτές, όπως οι κ. Μιχ. Κασσής και Θεοδώρα Τζάκρη, έχουν εκδηλώσει τη διαφωνία τους με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Και τούτο διότι είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψήφιζε μια τέτοια ρύθμιση.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X