Μαύρη Σελήνη: Πώς σε επηρεάζει αυτό το… σκοτεινό φαινόμενο;

Σκοτεινή Σελήνη, Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ είναι τρία από τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν ένα νοητό σημείο στην τροχιά της Σελήνης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι άλλο είναι το ένα, άλλο είναι το άλλο και άλλο συμβολίζει το τρίτο όνομα.

Υπάρχει αστεροειδής με το όνομα «Λίλιθ» και αυτό είναι κάτι διαφορετικό από τη Σκοτεινή ή τη Μαύρη Σελήνη. Η ουσία όμως είναι ότι αυτό το υποθετικό σημείο – ό,τι όνομα και να του δώσουμε – περιγράφει την ίδια μυστηριακή και σκοτεινή ενέργεια σε έναν γενέθλιο χάρτη.

Τι είναι η Μαύρη Σελήνη;

Η Μαύρη Σελήνη αντιπροσωπεύει τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, την αρνητική μας πλευρά. Όλα αυτά που κρύβουμε μέσα στα βάθη της ύπαρξής μας και τα γνωρίζουμε αλλά δε θέλουμε να τα παραδεχτούμε ή να τα αποδεχτούμε.

Όλα αυτά που δε θέλουμε να κοιτάξουμε κατάματα γιατί μας φοβίζουν και μας είναι από δυσάρεστα έως και τρομαχτικά. Αποτελούν τη βάση της προσωπικότητάς μας και είναι η σοκαριστική αλήθεια που δε δεχόμαστε και έτσι την προβάλουμε και την βλέπουμε στους άλλους. Είναι η άρνηση να δούμε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως είναι.

Έχει να κάνει με τους φόβους;

Το μαθηματικό αυτό σημείο δηλώνει και καταδεικνύει τον τρόπο που υλοποιούνται οι φόβοι μας. Είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να δούμε και να αποδεχτούμε την πληρότητά μας. Δείχνει αρνητικά στοιχεία της ψυχοσύνθεσής μας όπως η ενοχή, η ντροπή, το μίσος, η ζήλια και η εκδικητικότητα. Μια άλλη πλευρά της Σκοτεινής Σελήνης είναι αυτό που η θεωρία της ψυχαναλυτικής προσέγγισης ονομάζει «άνιμα».

«Άνιμα» είναι η αρχετυπική εικόνα που έχει ένας άνδρας για την ιδανική γυναίκα που στην ουσία είναι η προβολή της θηλυκής πλευράς της προσωπικότητας του άνδρα. Για μια γυναίκα είναι αντίστοιχα η εικόνα του ιδανικού άνδρα και στην ουσία είναι η προβολή της αρσενικής πλευράς που έχει η γυναίκα. Για τις γυναίκες αυτό λέγεται άνιμους.

Έχει σχέση και με τη μητρότητα

Η Σκοτεινή Σελήνη λοιπόν σε ένα χάρτη δείχνει αυτές τις εξιδανικεύσεις και τις προβολές. Πέρα από αυτό αντιπροσωπεύει τη μάγισσα και την πλανεύτρα! Κάποιον ή κάποια που προσελκύει χρησιμοποιώντας ερωτικά και πλάγια μέσα και συμβολίζει άτομα που υπόσχονται πολλά και παρασύρουν τους ανθρώπους.

Έχει επίσης σχέση με τη μητρότητα, μιας και το σημείο αυτό υπολογίζεται με βάση την τροχιά της Σελήνης. Σε αντίθεση όμως με την τρυφερή προστασία της Σελήνης, η μαύρη Σελήνη δείχνει υπερπροστασία σε βαθμό που κάποιος θα σκότωνε κυριολεκτικά από την ένταση των συναισθημάτων ή από τον κίνδυνο και την απειλή που θα μπορούσε να υπάρχει.

Πηγή: www.astropedia.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποια είναι εκείνα τα ζώδια τα οποία ζητούν «συγγνώμη»;

Ποιος είναι ο χειρότερος φόβος των ζωδίων σε μια σχέση;

Φτιάξε τη βαλίτσα σου και… ανακάλυψε τον χαρακτήρα σου!

Ποιοι πλανήτες είναι ανάδρομοι και τι σημαίνει αυτό;

Πόσο μπορεί να κρατήσει η καλοκαιρινή σου σχέση;

Ζώδια και σεξ: Μάθε τι ταιριάζει στον ερωτικό σου παρτενέρ!

Σχετικά άρθρα