Αρχική / Ψυχολογία / Αυτοπεποίθηση / Πώς θα αποκτήσω αυτοπεποίθηση; Συμβουλές…
Πώς θα αποκτήσω αυτοπεποίθηση; Συμβουλές... thumbnail

Πώς θα αποκτήσω αυτοπεποίθηση; Συμβουλές…

Εγώ είμαι μόνο 18 χρονών! Και νιώθω πολύ άσχημα! Έχω χάσει την αυτοπεποίθηση μου…έχω ανασφάλειες! Εγώ πάντα ήμουν πολύ χαρούμενη! Τώρα πολλοί φίλοι μου μου είχαν κάνει άσχημα πράγματα και με πούλησαν! Ο πρώην μου μου είχε πει ενα ψέμα πολύ χαζό αλλά ψέμα…είμαι με ένα παιδί ενάμιση χρόνο…είναι πολύ καλός και πάντα με ενθαρρύνει! Το θέμα είναι ότι κάθε άλλη κοπέλα πλέον την θεωρώ καλύτερη. Ενώ πιο παλιά δεν με ένοιαζε τίποτα και πάταγα στα πόδια μου. Δεν ανοιγόμουν πλέον και δεν έκανα παρέες. Εμένα όμως αυτό δεν μου αρέσει..θέλω να έχω φίλους..να περνάω καλά. Στην σχολή που θα πάω να κάνω παρέες και να μάθω καλά όσα πρεπει! Θέλω να έχω ξανά αυτοπεποίθηση και να είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου! Να είμαι ξανά όπως πριν. 


Αναγνώστρια του Boro.gr


Απευθύναμε το ερώτημά σας στη συνεργατιδά μας, Λητώ Κατάκη, ψυχολόγο-οικογενειακή θεραπεύτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. 

  • Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι στατικό που χάνεις ή κερδίζεις. Είναι η δυνατότητα να δίνεις απαντήσεις στις αρνητικές σου σκέψεις και να παρηγορείς τον εαυτό σου για τις δυσκολίες της ζωής. Μπαίνεις στην ενήλικη φάση της ζωής σου και καλείσαι να πάρεις όλο και περισσότερο πάνω σου την ευθύνη του να φροντίσεις τον εαυτό σου τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Να αποκτήσεις τη ΔΙΚΗ σου φωνή ενθάρρυνσης. Γιατί έτσι -παρηγορώντας και εμψυχώνοντας τον εαυτό σου- θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις και τα -αναπόφευκτα- λάθη, τα δικά σου αλλά και των άλλων.   • Μόνο έτσι θα μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου σταθερά, χωρίς να γκρεμοτσακίζεσαι κάθε φορά που τα πράγματα δεν είναι τέλεια, χωρίς να εκσφενδονίζεσαι από το "είμαι χαρούμενη, κοινωνική, δυνατή, με αυτοπεποίθηση" στο "είμαι ένα τίποτα, χωρίς αυτοπεποίθηση, όλες οι άλλες είναι καλύτερες". Μόνο αν αντιληφθείς τον εαυτό σου ως ΟΛΑ αυτά, ως έναν φυσιολογικό ανθρωπο που άλλες στιγμές νοιώθει δυνατός και χαρούμενος και άλλες ευάλωτος και αδύναμος. 
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X