Αρχική / Υγεία / Τριχόπτωση : Πότε να ανησυχήσω;
Τριχόπτωση : Πότε να ανησυχήσω; thumbnail

Τριχόπτωση : Πότε να ανησυχήσω;

 


Αναγνώστρια μας ρωτά :Ειμαι 15 χρόνων και έχω σοβαρό πρόβλημα με την τριχόπτωση έχω κάνει τα πάντα όλες τς εξετάσεις αιματολογικές,για τον θυροειδή, για τυχόν κύστες κτλ και όλα είναι μια χαρά…οι γιατροί μου έδωσαν συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες, και το aldactone, λοσιόν, σαμπουάν αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν βοήθησαν δεν έγινε καμία αλλαγή…Τι  μπορώ να κάνω;


Απαντά ο Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος Δημήτρης Καπετανάκης

Πολύ συχνά σε νεαρές ηλικίες και εφόσον έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που δείχνουν τα παθολογικά στοιχεία της τριχόπτωσης τις περισσότερες φορές έχει αλλάξει ο ρυθμός που πέφτει η τρίχα δηλαδή  πέφτει κυρίως για ορμονικούς λόγους με μεγαλύτερο και πιο έντονο ρυθμό .Αυτό όμως δεν είναι μια κακή τριχόπτωση δεδομένου ότι αναπληρώνεται η πλειοψηφία των τριχών. Άρα μακροπρόθεσμα δεν θα έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό δηλαδή τι αλλάζει στην ποιότητα της τρίχας και πέφτει αυτή. Επομένως το πιο πιθανό είναι η κοπέλα να μην έχει κανένα πρόβλημα αλλά καλό είναι να κάνει ένα τριχοριζόγραμμα ώστε να το αποσαφηνίσει. Το τριχοριζόγραμμα είναι μια πολύ απλή εξέταση κατά την οποία παίρνουμε μερικές τρίχες από τα σημεία που χάνει κάποιος τρίχες και τις εξετάζουμε στο μικροσκόπιο και βλέπουμε μια εκατοστιαία αναλογία (πόσες είναι καλές οι ρίζες και πόσες πρόωρα γερασμένες). Η απόκλιση από τις φυσιολογικές τιμές μας δείχνει την ύπαρξη ή όχι προβλήματος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X