Αρχική / Υγεία / Μου καθυστερούν την έγκριση φαρμάκου από τον ΕΟΠΠΥ: Κινδυνεύω;
Μου καθυστερούν την έγκριση φαρμάκου από τον ΕΟΠΠΥ: Κινδυνεύω;  thumbnail

Μου καθυστερούν την έγκριση φαρμάκου από τον ΕΟΠΠΥ: Κινδυνεύω;

Αναγνώστρια μας ρωτά :  Παρακαλώ ενημερώστε με αν είναι σοβαρό πρόβλημα η παράλειψη μιας ένεσης lucentis  . Ο ασθενής έχει κάνει την πρώτη ένεση την 01.06.13 και θα κάνει την δεύτερη  περίπου στις 20.08.13 και αυτό λόγο καθυστέρησης στην έγκριση του φαρμάκου από τον ΕΟΠΥΥ.


 


 


Απαντά ο  χειρουργός οφθαλμίατρος, Γιάννης Δατσέρης


Όταν γίνεται η έγχυση του φαρμάκου lucentis υπάρχει βελτίωση του ασθενούς, σε περίπτωση όμως που καθυστερήσει η έγχυση υπάρχει περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης. Η χρήση του φαρμάκου lucentis γίνεται όταν υπάρχει ζαχαρώδης διαβήτης, απόφραξη φλέβας ή εκφύλιση. Οι εγχύσεις με το φάρμακο lucentis  γίνονται ανά 4 εβδομάδες. Αν για κάποιο λόγο υπάρξει καθυστέρηση για λόγους γραφειοκρατικούς της πολιτείας η χορήγηση του φαρμάκου, θα πρέπει απλά να γίνει μια εξέταση OCP και βυθοσκόπηση από τον θεράποντα οφθαλμίατρο προκειμένου  να γνωρίζουμε  σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ασθενής τη στιγμή που θα κάνει την δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη δόση του φαρμάκου.


Υπάρχει η δυνατότητα όμως ο γιατρός  να αντικαταστήσει το φάρμακο lucentis με κάποιο άλλο φάρμακο το οποίο δεν έχει πάρει έγκριση από το κράτος εδώ στην Ελλάδα αλλά χρησιμοποιείτε παγκοσμίως και να έχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X