Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Με δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας η πληρωμή φόρων
Με δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας η πληρωμή φόρων  thumbnail

Με δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας η πληρωμή φόρων

Οι πιστωτικές κάρτες μετατρέπονται σε εργαλεία για την πληρωμή των φόρων προς το δημόσιο και επανέρχονται στο προσκήνιο ενόψει της υποβολής και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και των ειδοποιητηρίων για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, που θα πρέπει να πληρωθεί τους προσεχείς μήνες.


Η πολιτική των τραπεζών επιτρέπει την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 6, 9 ή 12 δόσεις, ενώ περαιτέρω διευκόλυνση είναι η δυνατότητα επιμερισμού ακόμη και κάθε δόσης έως και σε δώδεκα μικρότερες.


Οπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η εξυπηρέτηση φορολογικών υποχρεώσεων μέσω πιστωτικής κάρτας, συγκεντρώνει σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τράπεζες, χαμηλές επισφάλειες, καθώς επιλέγεται από φορολογούμενους που είναι συνεπείς στις συναλλαγές τους. Ορισμένες τράπεζες έχουν θέσει πλαφόν στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες για πληρωμή φόρων (π.χ. τα 20.000 ευρώ), σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν κυρίως τις μικρές και μεσαίες εισοδηματικές κατηγορίες.


Για παράδειγμα, εάν ο φόρος ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, το ποσό μετά την έκπτωση θα διαμορφωθεί στις 3.940 ευρώ και θα εξοφληθεί, ανάλογα με την προσφορά της κάρτας σε:


6 άτοκες δόσεις των 656,67 ευρώ.


9 άτοκες δόσεις των 437,78 ευρώ.


12 άτοκες δόσεις των 328,33 ευρώ.


Εναλλακτικά, οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών μπορούν να πληρώσουν με δόσεις κάθε μία από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις που πρέπει να καταβληθούν στο δημόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ισχύει η έκπτωση του 1,50%, ωστόσο επιμηκύνεται η διάρκεια αποπληρωμής του φόρου χωρίς επιπρόσθετο κόστος, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των δόσεων στους περισσότερους μήνες, κατά την περίοδο της εξόφλησης. Έτσι ο φόρος των 4.000 ευρώ μπορεί να αποπληρωθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις των 1.333,33 ευρώ, κάθε μία από τις οποίες μπορεί να εξοφληθεί σε 6, 9 ή 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με την τράπεζα.
Πηγή:iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X