Αρχική / Υγεία / Μεγαλώνοντας ένα δίγλωσσο παιδί : Οι 5 μύθοι
Μεγαλώνοντας ένα δίγλωσσο παιδί : Οι 5 μύθοι thumbnail

Μεγαλώνοντας ένα δίγλωσσο παιδί : Οι 5 μύθοι

Οι μύθοι για την ανατροφή ενός παιδιού με περισσότερες από μία γλώσσες αφθονούν. Μερικές φορές οι γονείς αποθαρρύνονται και πιστεύουν ότι το παιδί τους θα καθυστερήσει να μιλήσει. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους 5 πιο διαδεδομένους μύθους:


1. Μεγαλώνοντας ένα παιδί με περισσότερες από μία γλώσσες μπορεί να  μπερδευτεί


Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη παρανόηση. Πολλοί πιστεύουν ότι  ένα  δίγλωσσο παιδί  μπερδεύεται και να δεν είναι σε θέση να τις ξεχωρίσει. Από πολύ μικρή ηλικία ένα παιδί μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ δύο γλωσσών ειδικά αυτών που δεν μοιάζουν μεταξύ τους.


2. Τα δίγλωσσα παιδιά καθυστερούν να μιλήσουν


Μερικά από τα δίγλωσσα παιδιά μπορεί να καθυστερήσουν λίγο να αρχίσουν να αρχίσουν να μιλάνε αλλά κάτι τέτοιο παρατηρείται και στα παιδιά που μιλάνε μια γλώσσα. Η καθυστέρηση είναι προσωρινή, και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι ο κανόνας. Οι έρευνες δείχνουν ότι η διγλωσσία δεν προκαλεί καθυστερήσεις στην ομιλία ή την εκμάθηση της γλώσσας.


3. Τα δίγλωσσα παιδιά καταλήγουν στην ανάμειξη των δύο γλωσσών


Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ανάμειξη είναι προσωρινή, καθώς το παιδί συνήθως αναπτύσσει περισσότερο τη μητρική του γλώσσα.


4. Είναι πολύ αργά για να μάθει το παιδί σας και δεύτερη γλώσσα


Ποτέ δεν είναι αργά  ή πολύ νωρίς για να εισαχθεί το παιδί σας σε μια δεύτερη γλώσσα.


Η εκμάθηση της δεύτερης γλώσσας είναι πολύ πιο εύκολη για τα παιδιά κάτω των 10 ετών, και ακόμα πιο εύκολη για τα παιδιά κάτω των 5 ετών, σε σύγκριση με την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλει ένας ενήλικας.


Η επόμενη καλύτερη στιγμή για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας φαίνεται να είναι όταν τα παιδιά είναι μεταξύ 4 και 7 ετών, επειδή μπορούν να επεξεργαστούν παράλληλα τις δύο γλώσσες.


5. Τα παιδιά είναι σαν τα σφουγγάρια, και θα μάθουν τη δεύτερη γλώσσα χωρίς προσπάθεια και σε ελάχιστο χρόνο


Μπορεί να είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να μάθουν μια νέα γλώσσα  αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Απλά στα μικρά παιδιά μπορείτε με ευρηματικούς τρόπους και  μέσα από το παιχνίδι να τα μυήσετε σε μια καινούρια γλώσσα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X