Τάρτα με νεκταρίνια

<p>Σας προτείνουμε ένα φρουτένιο γλυκό, τάρτα με νεκταρίνια, δροσερή, τραγανή και νόστιμη. Θα την λατρέψουν όλα τα μέλη της οικογένειας. </p>
<p>Υλικά 6-8 άτομα</p>
<p>1 1/2 φλιτζάνι μπισκότα Amarretti ή άλλα μπισκότα αμυγδάλου, θρυμματισμένα</p>
<p>1/2 φλιτζάνι χοντροσπασμένα αμύγδαλα </p>
<p>8 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο</p>
<p>5-6 νεκταρίνια </p>
<p>1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό </p>
<p>3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ή περισσότερη, ανάλογα με το γούστο σας</p>
<p>2 αβγά </p>
<p>1 κ. γλυκού vanilla extra (υγρή βανίλια) </p>
<p> </p>
<p>Προθερμάνετε το φούρνο στους  180 βαθμούς. Σε γαβάθα βάλτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο και δουλέψτε τα με μίξερ να γίνουν μείγμα. Σε ταψάκι για τάρτα με διάμετρο 25 εκατοστά, βάλτε το μισό από το μείγμα και απλώστε το στον πάτο και στο χείλος. Κόψτε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Τοποθετήστε τα στο ταψάκι, με την κομμένη μεριά προς τα πάνω. Σε γαβάθα αναμείξτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια, και δουλέψτε με το μίξερ, μέχρι να πάρετε λείο μείγμα. Με το μείγμα να περιχύστε τα νεκταρίνια και από πάνω πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα μπισκότων. Ψήστε περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και κατόπιν να σφίξει στο κέντρο. Αφήστε το γλυκό μα κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν βάλτε το στο ψυγείο. Σερβίρεται παγωμένο. </p>

Σχετικά άρθρα