Αρχική / Υγεία / Λόγοι που οδηγούν στην περιτομή
Λόγοι που οδηγούν στην περιτομή thumbnail

Λόγοι που οδηγούν στην περιτομή

Η περιτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση του δέρματος που καλύπτει την άκρη του πέους. Είναι αρκετά κοινή στα νεογέννητα αγόρια σε διάφορα μέρη του κόσμου, συνήθως λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων . Σε πολλές περιπτώσεις η περιτομή δεν έχει να κάνει με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά με την υγιεινή του ανδρικού μορίου. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ), αναφέρει ότι τα οφέλη της περιτομής υπερτερούν  των κινδύνων. 


Η περιτομή του πέους συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη υγιεινή του πέους: Αφαιρώντας την ακροποσθία με την επέμβαση της περιτομής μειώνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από τη συσσώρευση ξένων μικροοργανισμών. Επίσης, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες μετάδοσης ορισμένων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων παθήσεων όπως τα κονδυλώματα και ο έρπης. Μερικές φορές υπάρχει ιατρική ανάγκη για περιτομή, όπως όταν η ακροποσθία είναι πολύ σφιχτή.


Διάφορα οφέλη για την υγεία του ανδρικού μορίου:


Υγιεινή. Είναι πιο απλό να πλύνετε το πέος.


Μειωμένος κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Ο συνολικός κίνδυνος των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στους άνδρες είναι χαμηλό, αλλά αυτές οι λοιμώξεις είναι πιο συχνές σε άνδρες που δεν έχουν κάνει περιτομή.


Μειώνεται ο κίνδυνος  σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Περιτομή των ανδρών μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του ιού HIV. Παρόλα αυτά, τις ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές εξακολουθούν να είναι απαραίτητοι.


Μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του πέους. Αν και ο καρκίνος του πέους είναι σπάνιος, εμφανίζεται  λιγότερο συχνά σε άντρες που έχουν κάνει περιτομή.


Όταν  υπάρχουν διαταραχές του αίματος, η επιλογή της περιτομής δεν είναι η καλύτερη. Επιπλέον, η περιτομή μπορεί να μην είναι κατάλληλη για πρόωρα μωρά που χρειάζονται ιατρική φροντίδα σε θερμοκοιτίδα.


Η περιτομή δεν επηρεάζει τη γονιμότητα και δεν θεωρείται ότι ούτε ενισχύει ούτε μειώνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση τόσο για τους άντρες όσο και για τις ερωτικές συντρόφους τους. Πριν από την περιτομή, ο γατρός θα σας εξηγήσει τους κινδύνους και τα οφέλη της διαδικασίας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X