Αρχική / Υγεία / Αφυδάτωση: Συμβουλές για φρέσκο δέρμα και το καλοκαίρι
Αφυδάτωση: Συμβουλές για φρέσκο δέρμα και το καλοκαίρι thumbnail

Αφυδάτωση: Συμβουλές για φρέσκο δέρμα και το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι το δέρμα και ο οργανισμός μας έχει μεγαλύτερες ανάγκες πρόσληψης υγρών καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αυξάνονται οι απώλειες μέσω της εφίδρωσης. Η αναπλήρωση των υγρών είναι αναγκαία γιατί το νερό είναι απαραίτητο τόσο για την υγεία όσο και για την ευεξία. Η αφυδάτωση είναι μια πάθηση που εμφανίζεται όταν το σώμα σας δεν έχει αρκετό νερό για να λειτουργήσει σωστά.


Ο οργανισμός χάνει καθημερινά υγρά από φυσιολογικές σωματικές λειτουργίες, όπως η αναπνοή, η εφίδρωση, η ούρηση καθώς και από κινήσεις του εντέρου . Η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική αν αναλογιστούμε τον ιδιαίτερο ρόλο του νερού στις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.


Συμβουλές για να παραμένετε ενυδατωμένοι τις μέρες του καλοκαιριού


Οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη και το δέρμα σας αποζητά την ενυδάτωση. Πως λοιπόν θα ενυδατώσετε το δέρμα σας; Σας παρουσιάζουμε  μια σειρά από σημαντικές συμβουλές :


Πίνετε αρκετό νερό για να αποτρέψετε τη δίψα.


Παρακολουθείτε την  απώλεια υγρών, ελέγχοντας το χρώμα των ούρων σας. Θα πρέπει να είναι ανοικτό κίτρινο και όχι σκούρο κίτρινο, να μην είναι πολύ δύσοσμα ή θολά.


Όταν κάνετε κάποια δραστηριότητα μικρής διάρκειας (λιγότερο από 60 λεπτά),  το νερό είναι μια καλή επιλογή για να ενυδατώνετε τον σώμα σας  πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.


Ξεκινήστε την άσκηση καλά ενυδατωμένοι. Πίνετε άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ .


Μην ξεχνάτε και τα υπόλοιπα υγρά συμπεριλαμβανομένων του τσαγιού, του καφέ, τους χυμούς και το γάλα ( εκτός από το αλκοόλ, το οποίο αφυδατώνει ).


Τρώτε τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια φρούτων και λαχανικών την ημέρα καθώς περιέχουν τα απαραίτητα υγρά και κάλιο (απαραίτητο για τον οργανισμό ).


Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάνει το σώμα σας με υδαρή τρόφιμα που περιέχουν αλάτι και κάλιο, όπως οι σούπες και οι χυμοί λαχανικών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X