Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Aλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου -Λυκείου
Aλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου -Λυκείου thumbnail

Aλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου -Λυκείου

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Και έπειτα από αρκετές συζητήσεις και διαβουλεύσεις, πλέον γνωρίζουν τι θα βρουν μπροστά τους σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου υπάρχουν αλλαγές τόσο σε μαθήματα, όσο και στις ώρες διδασκαλίας τους.


Οι τροποποιήσεις αφορούν μόνο την Α' τάξη στο Λύκειο, καθώς για τις δύο επόμενες θα ισχύσουν τα παλιά δεδομένα. Οπως προκύπτει από το νέο πρόγραμμα, τα μαθήματα που ήταν αρχικά εκτός πλάνου, επανήλθαν σε αυτό. Συγκεκριμένα, η μουσική και τα καλλιτεχνικά υπάρχουν και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, ενώ μία ώρα την εβδομάδα θα διδάσκονται και Τεχνολογία οι ίδιοι μαθητές. Παράλληλα, επέστρεψε και η Φυσική στην Α' Γυμνασίου.


Αλλαγές έγιναν και σε ότι αφορά τις ξένες γλώσσες στο Γυμνάσιο. Οι μαθητές θα έχουν μία λιγότερη ώρα διδασκαλίας αγγλικών, καθώς θα έχουν από δύο τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη ξένη γλώσσα (γαλλικά ή γερμανικά). Μία ώρα λιγότερη- δύο συνολικά- θα διδάσκονται ξένη γλώσσα και οι μαθητές του Λυκείου, όπου παραμένει μία εκ των αγγλικών, γαλλικών ή γερμανικών.


Στην Α' Λυκείου οι μαθητές θα περνούν 2 ώρες παραπάνω στο σχολείο κάθε εβδομάδα- συνολικά 35- ενώ τα μαθήματα επιλογής- επιλέγουν ένα- που θα έχουν είναι Εφαρμογές Πληροφορικής, Διαχείριση φυσικών πόρων, και Ελληνικός και Ευρωπαϊκός πολιτισμός.


Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Α' τάξης Γενικού Λυκείου


Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Α' και Β' τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου


Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Α', Β' και Γ' τάξεων Ημερήσιου Γυμνασίου


Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Α', Β' και Γ' τάξεων Εσπερινού Γυμνασίου
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X