Αρχική / Υγεία / Χειρουργική / Ονυχοδυστροφία : Πως αντιμετωπίζεται
Ονυχοδυστροφία : Πως αντιμετωπίζεται thumbnail

Ονυχοδυστροφία : Πως αντιμετωπίζεται

 


Αναγνώστρια μας ρωτά : Έχω κάνει δύο χειρουργικές επεμβάσεις στα νύχια των ποδιών μου αλλά εξακολουθούν να φύονται στραβά και να εισχωρούν στο δέρμα. Ο γιατρός με διαβεβαίωσε δύο φορές ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά δεν έχω δει καμία βελτίωση. Γνωρίζετε αν υπάρει θεραπεία;


 


Απαντά ο Νικόλαος Φινοκαλιώτης, Διευθυντής Χειρουργός της Ευρωκλινικής Αθηνών


 


Στις  περιπτώσεις που το νύχι δεν βγαίνει σωστά και καρφώνεται στο δέρμα ο γιατρός μπορεί να βάλει λίγο βαμβάκι κάτω από το νύχι ώστε να δώσει μια ανοδική πορεία (για να μην καρφωθεί ξανά στο δέρμα). Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει ο ειδικός, εάν όμως το νύχι  καρφώνεται κατ’ επανάληψη στο δέρμα παρά αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς ακόμα και η μήτρα του νυχιού. Με τον τρόπο αυτό το νύχι δεν θα ξαναβγεί και ο ασθενής δεν θα αντιμετωπίσει ξανά αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα. Σε περιπτώσεις που επαναλαμβάνεται συνεχώς αυτή η κατάσταση , τότε σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει μια τάση να βάζει προς τα μέσα το νύχι και πρέπει να καταφύγουμε στην αφαίρεση της μήτρας του νυχιού ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά αυτή η φλεγμονή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X